Döglött akták - 21 éve gyilkolt, most fogták el

Vágólapra másolva!
Egy huszonegy évvel ezelőtt történt gyilkosság gyanúsítottját azonosította a rendőrség. Hamarosan vádat is emelhetnek a több, mint két évtizeddel ezelőtt történt ügyben. 
Vágólapra másolva!

A most 51 éves férfi 1997. január 1-jén betört egy békéscsabai raktárba, egy ott dolgozó barátjától ugyanis tudta, hogy rendszeresen sok pénzt tartanak ott.

Egy fegyverrel megfenyegette a raktárvezetőt, de mivel az nem akarta átadni neki a pénzt, többször meglőtte.

2,5 millió forintnak megfelelő márkát és schillinget vitt el, menekülés közben azonban elhagyott egy maszkot. Azt a nyomozók már 1997-ben megtalálták, ám a szakértői módszerek csak 2016-ban fejlődtek olyan szintre, hogy abból DNS-nyomot tudtak kinyerni, így jutottak az elkövető nyomára.

Egy embert már 1997-ben gyanúsítottként hallgattak ki az ügyben, a maszkot az FBI is megvizsgálta akkor, ebből azonban az derült ki, hogy nem az az ember követte el a gyilkosságot.

Az ügyet 2008-ban ismét megnyitották, ám eredményre akkor sem jutottak.

Ma az egyik nyomozó elmondta, hogy nyomasztotta őket ez az ügy, ezért vették elő ismét 2016-ban. Az technológiának köszönhetően jutottak el a jelenleg is börtönben lévő férfihoz, aki először tagadta a gyilkosságot.

Kihallgatták azonban a barátait, így megtudták, hogy 1996 szilveszterének éjjelén többen tervezték el a rablást, de a társai végül visszaléptek, így a raktárépületbe már csak egyedül a férfi ment el. A szembesítés során, 2017. március 8-án a gyanúsított részletes beismerő vallomást tett.


A pénz egy részéből a férfi egy autót vett, amelyet az anyja nevére íratott, a többit rövid időn belül elköltötte.

A férfi több bűncselekményért is felelős, ezért volt meg a DNS-mintája a rendőrségi adatbázisban, ám ilyen súlyú más bűncselekményt nem követett el.