Elképesztő, hogy ezek a szülők mit műveltek a gyerekeikkel

Vágólapra másolva!
A család egy komfort nélküli, kívül-belül lelakott, koszos és rendetlen házban nevelték 5 éves lányukat és 3 éves fiúkat. A gyerekeknek nem volt ágyuk, de még az évszaknak, és a koruknak megfelelő ruhájuk sem. Télen a kislány csak zoknit hordott, ami jellemzően felemás volt, míg a kisfiú egy több számmal nagyobb gumiklumpában járt, ám neki már nem jutott zokni. Kabátja csupán egyiküknek volt.
Vágólapra másolva!

A gyerekek ezen felül

ápolatlanok, mosdatlanok voltak, piszkos, túl nagy ruhában jártak. Ennivalót és tüzelőt csak ritkán vettek.

Ezzel hosszabb időn át, súlyosan veszélyeztették gyerekeik testi, értelmi, érzelmi fejlődését.

A kislánynak ráadásul egy fiatalkori autoimmun betegsége volt. Ennek kezelése rendszeres orvosi ellenőrzést és szigorúan betartott gyógyszeres terápiát igényelt volna, amit azonban nem kapott meg.


A szülők csak késve vitték őt orvoshoz, aztán pedig a gyógyszereit nem kapta meg. A szülők helyet sokszor a körzeti orvos, a védőnő, vagy a családsegítő kért időpontot a kislány vizsgálatára,
amire ennek ellenére sem mindig került sor.

A gyermekjóléti szolgálat kezdetben alapellátás keretében gondozta a családot, aztán viszont agyámhatóság 2017 elején előbb a gyerekek védelembe, majd a nevelésbe vételét is el kellett,hogy rendelje.

A kicsik jelenleg megfelelő körülmények között, nevelőszülőknél élnek, ahol a kislány állapota is jelentős javult.

A szülők ellen börtönbüntetés kiszabását, és azt is indítványozták, hogy mindkettőjük szülői felügyeleti jogát szüntessék meg, és tiltsák el őket a közügyektől is.