Orbán Viktor folyamatosan kapja a gratuláló leveleket

ORBÁN Viktor
Budapest, 2018. április 10. Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart az április 8-i országgyűlési képviselő-választással kapcsolatban az Országházban 2018. április 10-én. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Továbbra is folyamatosan érkeznek külföldi politikai, gazdasági, sport- és társadalmi vezetőknek a választási győzelemhez gratuláló levelei Orbán Viktor hivatalába - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Vágólapra másolva!

"A teljesség igénye nélkül" említette Mongólia, a Seychelles-szigetek, Azerbajdzsán, Albánia államfőjének, valamint Szlovénia és Szerbia miniszterelnökének, illetve Bosznia-Hercegovina vezetőinek gratulációját.

Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart az április 8-i országgyűlési képviselő-választással kapcsolatban az Országházban 2018. április 10-én Forrás: MTI/Soós Lajos

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint gratuláló levelet küldött Joseph Daul, az Európai Néppárt (EPP) elnöke, illetve az EPP több tagpártjának vezetője; ezenkívül az Osztrák Szabadságpárt frakcióvezetője, a szászországi parlament CDU frakciójának vezetője és az izraeli Kneszet alelnöke, aki egyben az izraeli-magyar baráti tagozat elnöke is.

Érkezett gratuláció Orbán Viktornak a Nemzetközi Úszó Szövetség vezetőitől, a horvát labdarúgó szövetség elnökétől, a Suzuki Motor Corporation elnökétől, és az ENSZ infokommunikációs szervezetének (ITU) főtitkárától is.

Újabb levelek

Az Európa Tanács főtitkára és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is gratuláló levelet küldött Orbán Viktornak. Thorbjorn Jagland főtitkár levelében méltatja Magyarország szerepét az Európa Tanács munkájában, kiemelve azt az értékes magyar hozzájárulást, hogy az Európa Tanács Ifjúsági Központjának Budapest ad otthont. A főtitkár bízik abban, hogy ebben az Európa számára jelentős kihívásokkal teli időszakban is folytatódik Magyarország és az Európa Tanács aktív együttműködése.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint a választási eredmény rávilágít arra a nagyfokú bizalomra, amelyet a magyar nép tanúsít Orbán Viktor munkája iránt. Az elnök a NOB nevében kifejezte szoros együttműködési készségét az új magyar kormánnyal és a Magyar Olimpiai Bizottsággal, egyben meghívta Orbán Viktort a szervezet lausanne-i központjába.