The Washington Times: Orbán Viktor demokráciáról tanítja Európát

Orbán Viktor, Fidesz, Választás 2018, győzelem
Vágólapra másolva!
A Washington Times szerkesztőségi állásfoglalásában arról ír, hogy Orbán Viktor április 8-án lesújtott a brüsszeli bürokratákra, és egész Európának gyönyörű leckét adott a demokráciából - írja a 888.hu.
Vágólapra másolva!

A The Washington Times szerkesztőségi véleménycikkében kifejti, hogy az Európai Unió valóban demokratikus deficitben szenved, ez azonban abból következik, hogy a brüsszeli elit képtelen elfogadni, és alapvetően kényelmetlennek tartja, hogy a demokrácia természete sokszor harsány, rendetlen és mindenkinek van beleszólása, ez fáj nekik annyira – írja a 888.hu.

Az amerikai lap cikkében a brüsszeli vezetőket meg nem választott eurokratáknak hívják, akik csak a politikai korrektség pozícióit képesek felvenni – például a migráció és a génmódosított termények témakörében.

– írja a The Washington Times, ami szerint az európai baloldal szeret gyűlölködni, ha Orbán Viktorról és Magyarországról van szó. A magyar miniszterelnökre rátérve kiemelik:

Soros Györggyel kapcsolatban megjegyzi a The Washington Times, a spekuláns több helyen üti bele az orrát a politikába, többek között az Egyesült Államokban is. Orbán Viktor és kormányának migrációs politikájáról a következőket írják:

A lap párhuzamot von Orbán Viktor és Donald Trump kritizálói között, szerintük ugyanazok a hangok voltak hallhatóak, mint az amerikai elnök győzelme után. A Washington Times utána odaszúrt a magyar demokráciát féltőknek:

The Washington Times: Orbán Viktor demokráciára tanítja Európát. Fotó: Hirling Bálint - Origo

– sorolta a magyar kormány érdemeit a konzervatív amerikai lap.

Példaként hozzák a lap munkatársai Orbán több korábbi bírálóját is, akik most egyetértenek a magyar miniszterelnökkel. Idézik Jens Spahn német egészségügyi minisztert (Angela Merkel lehetséges utódját), aki nemrégiben egy svájci lapnak azt nyilatkozta: "Több kritika éri Orbán Viktort, de ő mégis betartja az európai törvényeket, és megvédi Európa határait."

Tanulságként pedig a következőket vonja le az amerikai napilap: