Migránsokat csempésző bűnszervezetet leplezett le a rendőrség

Vágólapra másolva!
A Készenléti Rendőrség kedden, Szegeden és Salgótarjánban végzett akciót, és fogta el a 30 éves B. Tamást, valamint a 40 éves D. Lászlót. A két férfi tagja volt annak az embercsempész-hálózatnak, amelynek több tagját korábban már elfogták. Azzal gyanúsítják őket, hogy tavaly augusztusban és szeptemberben illegális migránsokat csempésztek külföldre.
Vágólapra másolva!

A rendőrség tájékoztatása szerint bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt folytattak nyomozást, ennek része volt a keddi, összehangolt rendőri akció Szegeden és Salgótarjánban.

Kélt férfit fogtak el, a 30 éves B. Tamás és a 40 éves D. László magyar állampolgárokat.

Azzal gyanúsítják őket, hogy tavaly augusztusban és szeptemberben több alkalommal szállítottak külföldre Magyarországon tartózkodó illegális migránsokat. Az elfogott személyeknél házkutatást tartottak és több bizonyítékot lefoglaltak.

A nyomozás adatai szerint a férfiak az ügyben már korábban elfogott és jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő bűntársaikkal együtt

egy szervezetten, összehangoltan működő embercsempész csoport tagjai voltak.

A KR NNI nyomozói a férfiakat előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.