Gyárfás külföldre akart utazni, ezt megelőzve vették őrizetbe

2018.04.19. 10:42

Gyárfás Tamást már titkosszolgálati módszerekkel figyelhették, és nyilván arról is tudott a rendőrség, hogy szerdán Kínába utazott volna a pekingi Szinkronúszó Világkupára - írta a Bors.

Gyárfás Tamást, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) alelnökét, kedden vették őrizetbe Budapesten, pont

azelőtt, hogy elutazott volna Kínába.

A nyomozók valószínűleg tudtak erről az útról, sőt, titkosszolgálati módszerekkel is figyelhették, és nem akarták, hogy repülőre szálljon. A Bors információi szerint a Fenyő-gyilkosság feltételezett felbujtóját egy többszemélyes zárkában helyezték el. Egyelőre nem találkozhat a rokonaival, csak az ügyvédjével, Bánáti Jánossal tarthatja a kapcsolatot.

Gyárfás Tamás a MÚSZ leköszönő elnökekéntFotó: Polyák Attila - Origo

A törtető, erőszakos, hithű kommunista, pitiáner sportújságírót, aki később, milliárdosként azt sem engedte meg kollégáinak, hogy felkapcsolják a villanyt a Nap TV-ben, egy 2004-ben készített hangfelvétel miatt vették őrizetbe.Az Origónak Kovács Lajos, a Fenyő-ügy egykori főnyomozója azt mondta, ez a hanganyag Portik Tamás megbízására készülhetett. A Fővárosi Főügyészség megerősítette a Borsnak, hogy Iétezik ez a hangfelvétel, amely Gyárfás Tamásra terhelő bizonyíték lehet Fenyő János meggyilkolásával kapcsolatban.