Brüsszelben júliusban akarnak dönteni a kötelező betelepítési kvótákról

Hollik István
Budapest, 2016. március 1. Hollik István KDNP-s képviselő felszólal a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény módosítását célzó javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. március 1-jén. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Brüsszelben júliusra tető alá akarják hozni a kötelező betelepítési kvóta javaslatát – jelentette ki Hollik István KDNP-s politikus a kormánypártok nevében nyilatkozva pénteken a közmédiának.
Vágólapra másolva!

Hollik István ezt brüsszeli és európai politikusok csütörtöki nyilatkozataira alapozta, megjegyezve: miután Soros György ismét Brüsszelben tárgyalt, Dimitrisz Avramopulosz migrációs biztos megüzente, hogy meg akarják győzni azokat a tagállamokat is, amelyek elutasítják a kvótát. Emmanuel Macron francia elnök és az ENSZ ugyancsak a migránsok kötelező kvóták szerinti elosztását sürgette előző nap.

Hollik István Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Hollik István ezzel szembeállította, hogy a magyar emberek április 8-án egyértelművé tették: nem akarnak bevándorlóországban élni.

"Ezért bárki is fenyegeti Magyarországot, vagy próbál nyomást gyakorolni ránk, hogy bólintsunk rá a kötelező kvótára az előttünk álló brüsszeli tárgyalásokon, ez nem fog megtörténni, a magyar emberek akaratát fogjuk érvényesíteni, bármilyen kemény csatákban is kell ezt megtennünk" – hangoztatta a kereszténydemokrata politikus.