Durva blöff: mégsem hagyja itt Budapestet Soros alapítványa

Soros György
Vágólapra másolva!
Megszólalt a Nyílt Társadalom Alapítványának (OSF) budapesti irodájának bezárásával kapcsolatban Csontos Csaba, az alapítvány szóvivője: kiderült, nem született még hivatalos döntés a berlini költözésről, sőt akármi lesz, ugyanúgy érkezik a pénz a hazai álcivil szervezeteknek. Erős a gyanú, hogy a bevándorláspárti milliárdos ismét blöffölt.
Vágólapra másolva!

Tegnap a Die Presse német nyelvű napilap írta meg, hogy elköltözik Magyarországról Soros György alapítványa. A hírt személyesen a Nyílt Társadalom Alapítványának (OSF) elnöke, Patrick Gaspard tolmácsolta Budapesten. A bécsi irodával is rendelkező OSF nem kívánta megindokolni a budapesti irodája bezárására vonatkozó döntést, azonban minden jel arra utal, hogy a szervezet így már nem tartozna a magyar törvények alá, így nem is kell betartani azokat. Itt írtunk róla, hogy valójában miért dobbantott a spekuláns szervezete Berlinbe. Elsősorban a Stop Soros nevű törvénycsomag elfogadása miatt aggódnak, hiszen a javaslat jogszabályi keretek közé foglalná az illegális migrációt támogató szervezetek tevékenységét.

Csakhogy tegnap óta eltelt egy nap, és nagyot fordult a világ Sorosékkal. Csontos Csaba, a Soros-alapítvány szóvivője azt mondta a Reutersnak, hogy a magyarországi Nyílt Társadalom Alapítványa csak az után dönt Magyarországon maradásáról vagy esetleges távozásáról, hogy az Országgyűlés jóváhagyja a nem kormányzati szervezetekre (NGO) vonatkozó törvénytervezetet - tudósított az MTI. Az ellenzéki Abcúgnak viszont egy árnyalatnyival másképp fogalmazott Csontos: a portálnak

nem erősítette meg, hogy hivatalos döntés született volna a költözésről, de szerinte, ha a parlament elfogadja a Stop Soros törvénycsomagot, ez egy reális forgatókönyvnek tűnik.

A tegnap még biztosnak tűnő kivonulás, mára csupán reális forgatókönyv lett. Hogy eszük ágában sincsen itt hagyni Budapest, azt jól mutatja, hogy a Soros alapítvány szóvivője a Soros-féle Abcúgnak elárulta, hogy

akármi lesz, ugyanúgy fogják támogatni a magyar civileket, és a Magyarországon dolgozó munkatársaikat sem fogják elbocsátani.