A nőverő Juhász is bevetette a jó öreg ''macskás trükköt'', hogy kolduljon

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét részben megváltoztatja és azt állapítja meg, hogy az alperes megsértette a felperes, Juhász Péter, jóhírnévhez és magán- és családi élet tiszteletben tartásához fűződő személyiségi jogát azzal, hogy 2018. április 21. napján a www.origo.hu oldalon „A nőverő Juhász is bevetette a jó öreg »macskás trükköt«, hogy kolduljon" címmel közzétett írásában valótlanul állította, hogy a felperes nőt vert, súlyosan bántalmazta, összeverte, kínozta és személyi szabadságában korlátozta korábbi élettársát, gyermekei anyját, valamint a felperes ezzel kapcsolatos cáfolatát abban a hamis színben tüntette fel, hogy a cikkben állított valótlan tényeket elismerte.

Juhász Péter is bevetette a Vona által meghonosított macskás trükköt. Ha valaki esetlen nem tudná, létezik egy Vona Gábor, bukott Jobbik-elnök által, a nagy néppártosodás hevében meghonosított ellenzéki mesterfogás, amit nevezzünk csak „macskás trükknek". Ennek a zseniális politikai húzásnak a lényege, hogy, amikor rosszul áll a szénád a közéletben, és nincsenek megfelelő politikai érveid, akkor vegyél egy kisállatot, lehet macska vagy kutya, amit bőszen simogatva próbálj meg szimpátiát kiváltani a közvéleményben. Vona után Karácsony is használta ezt a fogást és úgy látszik a trükk a választáson csúfosan megbukó Együtt-elnökhöz is elért. A videó célja ugyanaz volt, mint korábban: a koldulás.

Juhász tehát Vona után szabadon előhúzta az ellenzéki eszköztárból a mesterfogást. A húzás érthető, hiszen

Juhász, mint az Együtt elnöke csúfosan megbukott pártjával együtt az országgyűlési választáson,

és mivel még az 1 százalékot sem sikerült elérniük, ezért a hatályos szabályok értelmében vissza kell fizetniük a felvett 190 millió forintos kampánytámogatást.

Juhász és a macska Forrás: Facebook

Juhász az adósság kapcsán azt mondta: mind az ötükkel szemben a teljes összegre megindítják a végrehajtást, és ha egyiküknél a rá eső 40 milliónál nagyobb értékű vagyont hajtanának be, akkor ő a polgári perben követelhetne hozzájárulást a többiektől. Hozzátette, hogy mivel az összvagyonuk nincs ennyi, nemcsak a házukat, lakásukat veszítik el, hanem a maradékot adók módjára behajthatják rajtuk, így a fizetésükből vonogatják még 20-30 évig.

Mit lép erre Juhász? Netán elmegy dolgozni? Nem, dehogy. Ezerrel elkezd koldulni. Amihez most egy macskát is bevetett.

Meg kell említeni, hogy az Együtt asszonyverő elnökét nagyban terhelheti a felelősség a pártja bukásáért, mivel a választási kampányban derült fény arra, hogy súlyosan bántalmazta, kínozta korábbi élettársát, gyerekei anyját. Amit hosszas huzavona után maga is elismert.
Summa summarum Juhász esetében erősen indokolt volt a jó öreg „macskás trükk" bedobása, hiszen kiszivárgott családi élete, és a pártja siralmas eredménye miatt is rákényszerült a közvélemény ilyenfajta pozitív irányba történő befolyásolására. Vagyis inkább annak megkísérlésére.

De ne dőljünk be az álszent trükknek: Juhász ugyanazt teszi – csak most egy macska segítségét kérve – mint máskor: tarhál, kunyerál, hogy ne kelljen dolgoznia.

És azért sem érdemes felülni ennek a "néppártosodó" mesterfogásnak, mert ez az ember ugyanaz aki összeverte, bezárta és kínozta élettársát, gyerekei anyját.