A közelgő vihar miatt 11 megyére adtak ki figyelmeztetést

Budapest, 2015. június 9.
Jégeső és felhőszakadás Budapesten, a Szent István körúton, a Margit híd közelében 2015. június 9-én.
Budapest, 2015. június 9. Jégeső és felhőszakadás Budapesten, a Szent István körúton, a Margit híd közelében 2015. június 9-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Akár jégeső is eshet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.
Vágólapra másolva!

11 megyére adtak ki figyelmeztetést vihar miatt egészen kedd éjfélig: a heves zivatarok mellett erős szélre és jégesőre is fel kell készülni.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A délelőtti, kora délutáni órákban elsősorban a Dunántúlon, főleg a Dunántúl északi részén alakulhatnak ki zivatarok, melyekben a legerősebb széllökések meghaladhatják a 80 km/h-t. A zivatarokat helyenként jégeső is kísérheti, a jégszemek átmérője akár a 2 cm-t is meghaladhatja. Egy-egy erősebb cellából rövid idő alatt több mint 20 mm csapadék is hullhat. A délutáni, esti órákban az ország középső részén, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben, valamint az Északi-középhegységben is lehet zivatarokra számítani. Késő estétől a zivatartevékenység megszűnik.

Az érintett megyék:

Pest megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Heves megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye.