Vágólapra másolva!
Ihász Sándor szerdán hivatalosan benyújtotta a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF) a bűnpártolás miatt vele közölt gyanúsítás tételes cáfolatát - közölte az ügyvédje.
Vágólapra másolva!

Papp Gábor, a volt főügyész ügyvédje azt mondta, védence részletes vallomásában nem csupán visszautasítja a gyanút,

Ügyfele a dokumentumban azt is közölte, hogy kész válaszolni az ügyészség bármilyen további kérdésére - mondta, hozzátéve, a cáfolat tartalmi elemeiről később kívánnak tájékoztatást adni.

A KNYF "hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással" gyanúsította meg a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban április 20-án Ihász Sándort, és házkutatást is tartottak a volt főügyésznél. A gyanú szerint a volt főügyész 2017 októberében hivatalában

átvette a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos beszélgetésekről készült hangfelvételek leiratát.

Az átadó az utóbb felbujtással meggyanúsított egyik férfi volt, aki akkor azért fordult az ismert főügyészhez, hogy tanácsot kérjen tőle.

A KNYF szerint Ihásznak fel kellett ismernie, hogy a leiratban foglaltak olyan új bizonyítékok, amelyek jelentős mértékben hozzájárulhatnak az emberölés felbujtójának azonosításához, felelősségre vonásához. Ennek ellenére a törvényben előírt ügyészi kötelességével ellentétben a felmerült bizonyítékot nem adta át a nyomozó hatóságnak, hanem hivatali helyiségében tárolta.

- áll a KNYF korábbi közleményében.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) április 10-én tette közzé, hogy 2017. október 31. óta ismét nyomoznak a Fenyő János ellen 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett gyilkosság ügyében.

Gyárfás Tamás mosolyogva indul haza az április 20-i tárgyalási napról, amelyen lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el vele kapcsolatban Fotó: Polyák Attila - Origo

Egy héttel később azt közölték, hogy az ügyben Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnököt és médiavállalkozót a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai Budapesten elfogták, a kapitányságra vitték, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Az NNI az ugyanebben az ügyben március 22-én kihallgatott

Portik Tamást is emberölésre felbujtással gyanúsítja.

Gyárfás Tamás védője, Bánáti János április 18-án honlapján azt írta,

védence gyanúsítotti kihallgatásán tagadta,

hogy két évtizede arra utasította Portik Tamást, hogy ölesse meg Fenyő Jánost Jozef Rohác-csal. A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája április 20-án egy hónapra nyomkövető eszközzel ellenőrzött lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el az úszöszövetség volt elnöke ellen.