Ki az, aki ilyen elszántan akarja elítélni Magyarországot?

Vágólapra másolva!
Judith Sargentini, holland politikus önként jelentkezett a feladatra, hogy Magyarország ellen előkészítse az uniós atombombának hívott, azaz az Európai Uniós alapszerződés nevezetes 7. cikkelyében foglalt eljárás elindítását. A nagyhangú zöldpárti Európai Parlamenti képviselő eddigi politikai tevékenységét áttekintve nem nehéz megérteni, hogy mi a mozgatórugója: teljes mértékben Soros György embere és a létező legelkötelezettebben bevándorláspárti. 
Vágólapra másolva!

Tegnap ismét parázs vita zajlott le Brüsszelben Magyarország és az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) tagjai között az úgynevezett Sargentini-jelentés, vagyis a Soros-jelentésnek kapcsán. Az indulatok odáig fajultak, hogy a brüsszeli "demokraták" megpróbálták a magyar kormányt képviselő Szijjártó Péterbe fojtani a szót. A külgazdasági és külügyminiszter a Soros-jelentést hazugságok gyűjteményének titulálta, és előrevetítette, hogy a magyar kormány nem fogadja el.

A konfliktus előzményei tavaly májusig nyúlnak vissza, amikor az EP arról döntött, hogy a brüsszeli szlengben uniós atombombának elkeresztelt 7. cikk szerinti eljárás előkészítését kérte hazánkkal szemben, amely végső soron Magyarország szavazati jogának felfüggesztéséhez vezethet. Az előterjesztést a szociáldemokrata, a liberális, a zöldpárti és a radikális baloldali frakció együtt nyújtotta be. Az EP ezt követően utasította a LIBE-t, hogy készítsen különjelentést. A magyar kormány akkor ezt úgy kommentálta, hogy Soros-jelentés készül Magyarországról.

Jelentéstevőnek pedig egy zöldpárti európai parlamenti képviselőt jelöltek ki, aki elsőre óriási elánnal, már-már földöntúli megszállottsággal kezdett neki feladatának: Magyarország megregulázásának.

Ki ez a nagyhangú hölgy, aki esküdt ellenségként tekint Magyarországra és a magyar kormányra? A holland politikus eddigi politikai tevékenységét végigmazsolázva nem nehéz megérteni, hogy mi a mozgatórugója: teljes mértékben Soros György embere és a létező legelkötelezettebben bevándorláspárti. Ha rajta múlna, akkor Magyarországnak annyi esélye van a jelentés kapcsán, mint a Zöld-foki focicsapatnak a brazil labdarúgó-válogatott ellen Rio de Janieróban.

Soros György embere

Pártja, a Baloldali Zöldek (GroenLinks) a 2017-es holland parlamenti választást követően az ötödik legnagyobb frakciót alakíthatta meg 9,1 százalékos eredménnyel, 33 mandátumot szerezve. Sargentini európai színtéren képviseli alakulatát, jelenleg az Európai Parlamentben a holland Baloldali Zöldek tagja, az Európai Zöld Párt képviselője.

Már fiatal korában megkapta a megfelelő ideológia kiképzést, egy lapinterjúban úgy fogalmazott, hogy családja „politikailag nagyon is tudatos”. Tökéletesen példázza, hogy szülei már egészen kis gyerekként magukkal cibálták a nukleáris fegyverek Hollandiában történő elhelyezése elleni tüntetésekre.

Az évek teltek-múltak, de pályafutását 2009-ben koronázta meg. Ekkor bejutott az Európai Parlamentbe, és még ebben az évben jelölték a Baloldali Zöldek frakcióvezetőjének. Kiemelte akkor, hogy olyan kérdésekkel kíván foglalkozni, mint a migráció, az éghajlatváltozás és az emancipáció. Végül nagy arányban választották meg a tisztségre. 2014-ben ismét bejutott a brüsszeli döntéshozásba, és EP képviselősége mellett tagja a LIBE-nek. Annak a bizottságnak, amelyet sokan politikai nyomásgyakorlás fő fórumának és Soros György meghosszabbított kezének tartanak Brüsszelben.

Judith Sargentini önként jelentkezett Magyarország megregulázására Forrás: Facebook

Minden összecseng mindennel: Sargentini is rajta van a Soros György megbízható szövetségeseinek listáján.

Bár tagadja, hogy Soros embere lenne, 2013-ban ő maga írta közösségi oldalán, hogy már 10 éve együtt dolgozik Soros György egyik szervezetével, és kifogástalan az együttműködésük.

Az meg különösen sokat mondó, hogy a holland politikus önként jelentkezett a jelentés elkészítésére. Nézzük, miért is volt ilyen lelkes a feladat elvállalásakor:

  • A holland képviselő aktívan részt vett az Európai Parlament korábbi, Magyarországról szóló vitáiban is.
  • Támadta az Orbán-kormányt a médiatörvény módosításakor.
  • Az SZDSZ-közeli Konrád Györgyre hivatkozva bírálta az új Alaptörvényt.
  • Rui Tavaressel, valamint Tabajdi Csabával együtt szólította fel a brüsszeli Bizottságot, hogy kísérje figyelemmel a magyar sarkalatos törvények elfogadását.
  • Egy korábbi bejegyzésében diktátornak nevezte Orbán Viktort.
  • Az EP zöld frakciójának tagjaként kiállt a röszkei tömegzavargás ügyében első fokon terrorcselekmény bűntette miatt elmarasztalt Ahmed H. mellett.
  • Büszkén számolt be, hogy forrásként használta Magyar Bálint, egykori SZDSZ-es politikus könyvét.
  • Idén januárban Magyarországra utazott azért, hogy a LIBE-jelentés kapcsán Soros György hazai szervezeteivel, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet vezetőivel konzultálhasson.

Sargentini: „Minden bevándorlónak tisztességes otthont és méltányos esélyt kell adni”

Sargentini feltűnően sokszor és feltűnően hangosan kiállt a bevándorlás és a migránsok minél nagyobb számban történő befogadása mellett. Jóval megelőzve korát, már 2013-ban arról beszélt a France 24 nevű francia televíziós csatornának, hogy minden bevándorlónak tisztességes otthont és méltányos esélyt kell adni. A megdöbbentő videó itt tekinthető meg:

2015-ben azért harcolt az Európai Parlamentben, hogy a migránsok munkalehetőséget kapjanak, 2017-ben a menekültek világnapján pedig azon kesergett, hogy továbbra sem működik a bevándorlási kvóta, és a tagállamok nem veszik át a migránsokat.

Közösségi oldalán elérhető tartalmak is hasonló szellemiségűek, olybá tűnhet, hogy európai képviselőként kizárólag csak a migráció érdekli.

Ebben a 2016-os bejegyzésében útba igazította a szerb határon érkező migránsokat, azt írta, hogy „töltse ki az űrlapot a szerb rendőrségnek”:

Forrás: Facebook

De teret szentelt a Görögországba érkező migránsoknak Facebook-ján, külön albummal lehet találkozni oldalán:

Forrás: Facebook

A tét nagy, de messze van még a vége

A Sargentini-jelentés célja, hogy felkérje a tagállami kormányok képviselőiből álló Tanácsot az Európai Uniós alapszerződés nevezetes 7. cikkelyében foglalt eljárás elindítására, ezt ahogy korábban írtuk, a brüsszeli szlengben uniós atombombának szokták nevezni. Azonban ahhoz, hogy Magyarország ellen ezt élesítsék, több szigorú feltételnek kell teljesülnie.

  • A Soros-jelentésről 2018 második felében szavaz az EP plenáris ülése. A jelentés elfogadásához a jelen lévő képviselők szavazatának kétharmada, az összes képviselő szavazatának abszolút többsége szükséges (vagyis összesen 376 voks szükséges).
  • Ha az Európai Parlamenten átmegy a jelentés, akkor az az általános ügyek tanácsához kerül az ügy, itt a tagállamok külügyminiszterei foglalnak helyet. Az Általános Ügyek Tanácsában a határozat elfogadásához négyötödös többség kell úgy, hogy az érintett ország nem szavaz. A külügyminiszterek által megfogalmazott jelentésről újra szavaznia kell az EP-nek.
  • Ha az EP is (ismét) jóváhagyja, akkor a "probléma" már az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács elé kerül. Itt viszont egy nagyon szigorú feltételnek kell teljesülnie, hogy ne akadjon el az ügy: TELJES egyetértés kell az EU-s tagállamok vezetői között, ami azt jelenti, hogy valamennyi politikusnak egyet kell értenie az ügyben. Értelemszerűen az érintett tagállam kormányfője nem vehet részt a szavazáson. A jelenlegi európai politikai viszonyokat tekintve erre szinte semmi esély nincs.
  • Ha valamiképpen mégiscsak sikerülne átverni ezt is (ami gyakorlatilag elképzelhetetlen), akkor még mindig nem biztos, hogy elítélik az adott tagállamot: magáról a büntetésről már az Általános Ügyek Tanácsában lévő Miniszterek Tanácsa dönt, minősített többséggel.

A folyamat azt eredményezheti, hogy Magyarország szavazati joga felfüggesztésre, vagy végső soron akár az EU-s támogatások befagyasztásra kerülnének. Tehát messze van még a vége, Judith Sargentini jelentése csak az első lépesek egyike. Hogy Soros hűséges támogatójának mi a célja, az viszont nem kérdéses.