Verekedés után folytatódnak a fegyelmik az LMP-ben

Sallai Róbert Benedek Hadházy Ákos
Vágólapra másolva!
Folytatódnak szombaton a fegyelmi tárgyalások az LMP-ben, Sallai R. Benedek távozó országgyűlési képviselő és Hadházy Ákos, a párt korábbi társelnökének ügye mellett azt is vizsgálják, hogy ki szivárogtatta ki az ellenzéki párt két politikusának összetűzéséről az április 14-i etikai bizottsági meghallgatáson készült hangfelvételt - írta szombati számában a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

Hadházy ellen azért indult eljárás, mert a vezetőség tudta nélkül egyeztetett választási visszalépésekről, Sallai ellen pedig azért, mert

nekitámadt Hadházynak a fegyelmi bizottság ülésén.

Az erről készült hangfelvétel az elmúlt héten került nyilvánosságra. Az LMP etikai bizottságának elnöke, Moldován László a lapnak azt mondta, hogy a kiszivárgott hanganyag biztosan nem a hivatalos jegyzőkönyvi felvétel, azt valaki titokban rögzítette. A felvételeket várhatóan szombaton hasonlítják össze, és ha kiderül, ki lehet a szivárogtató, biztosan fegyelmi ügy lesz belőle.

Sallai Róbert Benedek és Hadházy Ákos Forrás: MTI/Origo

Moldován László, aki szemtanúja volt a konfliktusnak a két politikus között, a Magyar Hírlapnak az esetet úgy írta le:

Sallai dühösen elindult Hadházy felé, és valahogy elsodorhatta, majd feldúltan kiment a teremből,

"de biztosan nem ütött, nem kezdett el verekedni". Hozzátette: Hadházy a székével együtt felborult, de ehhez az is hozzájárulhatott, hogy talán hintázott rajta. A lap megkérdezte Hadházy Ákost is, aki úgy reagált, hogy nem ő rögzítette és nem is ő hozta nyilvánosságra a felvételt.