Belső Afrikából jönnek az újabb migránsok

Jugend Rettet, Iuventa, migráns
A picture taken on November 4, 2016 migrants and refugees sitting on a rubber boat as the Libyan coastguards patrol help them during a rescue operation with the "Iuventa", (rear C) a rescue ship run by young German NGO "Jugend Rettet" (Youth Saves), sailing off the Libyan coast the Mediterranean sea. Italian authorities on August 2, 2017 impounded a German NGO's migrant rescue boat on suspicion of facilitating illegal immigration, police said. The Iuventa, operated by the Jugend Rettet organisation, was impounded on the Italian island of Lampedusa on the orders of a prosecutor based in Trapani, Sicily, the police said in a statement. / AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
Vágólapra másolva!
Szíriából a háborús helyzet miatt már nem várható menekültáradat, mert aki el akart menekülni, az már megtette - mondta Kövecsi-Oláh Péter a Migrációkutató Intézet szakértője az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Kövecsi szerint a szíriai konfliktus nem tud már ennél jobban kiszélesedni, hiszen rengeteg ország van jelen a térségben, a háborús helyzet állandóvá vált, és hét éve zajlik.

Forrás: AFP/Andreas Solaro

Hozzátette: ez már nem polgárháború, és vélhetően az elején sem volt az. Álláspontja szerint egy széles konfliktusról van szó, amelyben

mindenki a maga érdeke mentén politizál, ez pedig általában véráldozatokkal jár.

Hozzátette, menekülthullám innen már nem várható, sőt, a szír kormány megerősödése miatt inkább visszavándorlás indult meg. Úgy vélte, migrációs kihívás elsősorban az afrikai kontinensről, illetve Közép-Ázsiából várható.