Fenyő-gyilkosság: Gyárfás Tamásnak volt indítéka, kapcsolata és pénze is

Gyárfás Tamás tárgyalása, 2018.04.20.
Vágólapra másolva!
Gyárfás Tamásnak volt a legsúlyosabb konfliktusa a kivégzett médiacézárral, ezen kívül ő rendelkezett a megfelelő kapcsolatokkal, pénzzel is a merénylet lebonyolításához – mondta egy interjúban Kovács Lajos, a Fenyő-gyilkosság korábbi főnyomozója, írja a Magyar Idők. A gyilkosságra parancsot adó bűnöző, Portik Tamás egy ideig Gyárfás házában lakott, és többször járt nála vendégségben is. Kiderült: nem felületesen, hanem nagyon jól ismerte Gyárfás a bűnözőt, rengetegszer beszéltek, amit Portik fel is vett. Több száz órányi felvétele lehet. Gyárfás Tamás miliárdost, az egykori baloldali médiavállalkozó nem hagyhatja el Budapestet, és nyomkövetőt is a lábára szereltek. Felbujtással gyanúsítják, vagyis azzal, hogy megölette üzleti ellenfelét, Fenyő Jánost. Ha elítélik, lehet, hogy élete végéig börtönben marad.
Vágólapra másolva!

Már a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos első nyomozáskor is gyanakodtak Gyárfás Tamásra.

– ismertette Kovács az előkészületeket, amelyek alapján kizárták Fenyő azon haragosait, akiknek nem lehetett olyan széles alvilági kapcsolatrendszerük, hogy az említett tervezést lebonyolítsák, pénzeljék.

Gyárfás Tamás Fotó: Polyák Attila - Origo

Szavai szerint Gyárfásnak volt a legnagyobb konfliktusa Fenyővel, aki a Nap TV-t is hosszabb időre megszerezte riválisától, így a nagyvállalkozónak a kapcsolatai mellett indítéka is volt

- írja a Magyar Idők.

– mondta a korábbi főnyomozó.

Kitért arra is, hogy kaptak olyan nyílt és operatív jelzéseket, amelyek szerint Gyárfás megbízást adott Tasnádi Péternek Fenyő megölésére, de Gyárfás nem tudta, hogy végrehajtotta-e.

– idézte fel Kovács Lajos.

Mint mondta, a Legfőbb Ügyészségen beszélt egy nagyon magas beosztású ügyésszel, aki ma már nem él.

Portik Tamással kapcsolatban Kovács Lajos elmondta: ő is hamar képbe került Gyárfás másik alvilági kapcsolataként.

Szerinte sokat nyom a latban Portik korábbi titkárnőjének, mindenesének az állítása is, amely szerint Gyárfás egyszer kijelentette: vele is jót tenne Portik, ha megöletné Fenyőt. Annak ellenére, hogy Gyárfás azt állította, hogy csak felületes kapcsolatban állt Portik Tamással, az utóbbi által 2000–2004 között rögzített, a Magyar Idők szerint több száz hangfelvétel bizonyítja, hogy éveken keresztül rendszeresen beszéltek egymással.