Arany nyaklánc helyett bizsu, több tízezer forintért

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba került az a két nő, akik május 3-án Encsen átvertek egy idős embert. Egy arany nyakláncot adtak el neki 65.000 forintért. Később azonban kiderült, hogy nyaklánc bizsu volt. 
Vágólapra másolva!

A csaló az idős embert bekísérte a házába, és rábeszélte, hogy arany fülbevalójukat cseréljék el, majd a nő szintén egy bizsut adott át az aranyékszeréért cserébe. Ekkor a nő az idős ember előtt felhívta a társát, és a telefonba elmondta, hogy mennyiért adta el a láncot és a fülbevalót az idős embernek. Erre a nő társa a telefonban megkérdezte, hogy miért ilyen olcsón adta el az ékszereket.

Olyan hangosan beszéltek, hogy az idős ember jól hallja az egészet- ezzel azt akarták elérni, hogy az idős ember érezze: jó üzletet kötött.

Ezután megkérték az idős embert, hogy mutassa meg, milyen ékszerei vannak otthon.
Ő kihozta a szobából és kiöntötte a két nő elé az ékszereit, melyből a két csaló egy 60.000.- Ft-ot érő arany nyakláncot és aranygyűrűt elvett.

Kihasználva, hogy az idős ember járóbottal tudott csak közlekedni, kirohantak a házból.

Összesen 102.400-Ft kárt okozott a két nő, akik ellen csalás és kifosztás miatt indult eljárás. Akár 7 és fél évre is börtönbe kerülhetnek.

Mivel a csalók tudják áldozatuk címét és telefonszámát is, feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén befolyásolásával, megfélemlítésével megnehezítenék a bizonyítást az üygészség szerint.

Ezzel a bíró is egyetértet, és a két nő előzetes letartóztatását elrendlte.