Drogdílereket fogtak el a fővárosban

Vágólapra másolva!
Kábítószer-kereskedőket fogtak el a rendőrök a fővárosban, egy társuk reggel még szökésben volt, délután viszont elfogták.
Vágólapra másolva!

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt nyomoz H. István és társai ellen.

A csoportot vezető férfi 2018 januárjától az elfogásáig bűntársaival, M. Istvánnal, M. Lászlóval és M. Norberttel Budapest-szerte árult drogot.

M. Istvánt reggel még keresték, de péntek délután sikerült elfogniuk.

Az NNI munkatársai kedden egy XVIII. kerületi parkolóban, kábítószer-eladást követően fogták el M. Lászlót, akinek az autójában 400 gramm marihuánát és 800 gramm hasist találtak. A vásárlótól, B. Józseftől csekély mennyiségű marihuánát foglaltak le.

A nyomozók M. István XVIII. kerületi lakásában házkutatást tartottak, ahol 700 gramm hasist és 2 kilogramm marihuánát találtak, ezeket is lefoglalták.

A rendőrök az épület padlásterében egy 53 tőből álló, professzionálisan kiépített marihuánaültetvényre bukkantak.

A kábítószer termesztéséhez, porciózásához szükséges eszközöket foglaltak le. A férfi inárcsi házában tartott házkutatás során további 700 gramm hasist találtak a nyomozók.

H. Istvánt - aki a gyanú szerint a bűnözői csoportot irányította - a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével egy testépítőteremben fogták el.

A rendőrök szerdán tartóztatták le M. Norbertet, aki a nyomozás adatai szerint a kábítószer készletezését, elosztását végezte. Az NNI munkatársai H. Istvánt, M. Lászlót és M. Norbertet kábítószer-kereskedelem, B. Józsefet kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A kábítószer-kereskedőket őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.