Brüsszel politikája a kormány előtt álló legnagyobb kihívás

1956 1956-os Emlékbizottság 2016. 09. 23. 60. évforduló Budapest Emlékpark Horváth Mihály tér Józsefváros Józsefváros polgármestere Kocsis Máté Pesti Srácok VIII. kerület sajtóbemutató
Vágólapra másolva!
A magyar kormánynak Brüsszel bevándorláspolitikájával szemben kell érvényesítenie álláspontját, vagyis Brüsszel politikája a kormány előtt álló legnagyobb kihívás – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.
Vágólapra másolva!

A Fidesznek az a feladata, hogy segítse a kormányt Magyarország identitásának, kultúrájának, jövőjének és biztonságának megvédésében.

Elmondta: ebben a helyzetben még a nyári szünet előtt szeretnék befejezni az Országgyűlésben a Stop Soros törvénycsomag részletes vitáját, így legkésőbb július elejéig lehetőség nyílik a javaslat elfogadására.

Kocsis Máté Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Ugyanakkor a választók akaratából, a Fidesz-KDNP kétharmados többségének birtokában lehetőség nyílt annak az alaptörvény-módosításnak az elfogadására is, amely kimondja, hogy az Országgyűlés felhatalmazása nélkül idegen népesség nem telepíthető be Magyarországra – tette hozzá Kocsis Máté, megjegyezve: ez a módosítás 2016-ban a Jobbik árulása nyomán bukott el.

Nem számít arra, hogy az ellenzék konstruktív politikát folytat a törvényhozásban, annál is inkább, mert már az Országgyűlés alakuló ülésén bohózat volt az ellenzék viselkedése – mondta a frakcióvezető.

Durva vitákra számítanak, ám erre felkészültek.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Kocsis Máté úgy értékelt: az Európai Unió vezetői akkor járnának el igazi demokrataként, ha nem sürgetnék a kötelező betelepítési kvótáról szóló döntés elfogadását, hanem azzal megvárnák a 2019-es európai parlamenti választás végeredményét és az új parlamentre bíznák a döntést, ugyanis a 2014-es választáskor még nem volt az európai közbeszéd egyik legfontosabb témája a migráció.