Bajkai: Az ellenzék választási útójátékot folytatott

2018.05.16. 10:06

Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője beszélt a parlamenti, bizottsági munkájáról, a szakmaiság fontosságáról.

A Törvényalkotási Bizottság feladata a törvényalkotás, a törvénykezési munkában való részvétel, az egyes törvényalkotási feladatok összehangolása, itt Bajkai István fontosnak tartotta megemlíteni, hogy azon túlmenően, hogy igyekszik segíteni a bizottság elnökének, Hende Csabának a munkáját, még saját ötleteit, javaslatait, törvényjavaslatait is benyújtja majd, amelyeket még a választási kampányában is megígért.

A bizottság már elvégezte a minisztériumok felsorolásával kapcsolatos jogszabálymódosítási feladatait, az Igazságügyi Bizottságban pedig a leendő szakminiszterek meghallgatása zajlott le. A képviselő kérdésre válaszolva kifejtette, itt szakmai beszélgetések zajlottak le, annak ellenére, hogy ezt nem igazán érzékelte az ellenzék részéről, szerinte ezeket az üléseket is leginkább a választási kampány utójátékának tekintették. Bajkai István hozzátette, a bizottsági üléseken is elsősorban a szakmaiságnak kell dominálni, persze mindezek mellett nem vitatta a kritika jogát, hiszen az teljesen természetes.

A teljes beszélgetést itt tekintheik meg.