Ez okozta a földhöz vágott szurikáta halálát

Pécs, Állatkert, Mecsek
A Dél-Afrikában elterjedt szurikáta Pécsett is jól érzi magát
Vágólapra másolva!
Egy ötödikes diák bottal piszkálta Zarát, a szurikátát, aki megharapta a gyereket. A fiú egy reflexmozdulattal a földhöz vágta az állatot - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A Kecskeméti Vadaskertben tegnapelőtt egy ötödikes fiú megölt egy másfél éves szurikátát. A fiú a tiltás és a többszöri szóbeli figyelmeztetés ellenére egy bottal piszkálta a vemhes Zarát.

A feldühödött állat beleharapott a gyerek kezébe, aki egy reflexmozdulattal a földhöz vágta a szurikátát.

Képünk illusztráció Forrás: Lantos Gábor

A vadaskert igazgatójának csak pár méterre van az irodája a szurikáták kifutójától, ezért gyorsan a helyszínre ért.

- mondta a Borsnak Tokovics Tamás, a vadaskert igazgatója, majd hozzátette, hogy a tanárok és a szülők is elnézést kértek. Az szomorít el legjobban, hogy a harapás előtt nem simogatni akarta a fiú az állatot, hanem egy bottal piszkálta.

Zara másfél éve élt Kecskeméten, és gyorsan megszerettette magát a látogatókkal. Amíg építették a szurikáták új kifutóját, a nappalokat Tokovics Tamás irodájában töltötte, este pedig az otthonukban, ahol a kutyájuk játszótársává vált.

Az igazgató esténként együtt tévézett Zarával, amíg nem készült el a kifutó.

- mesélte elcsukló hangon a lapnak az igazgató.

Zara, Zorró és a kölyök boldogan élt a kifutóban. A szurikátáknál a csapat és a család főnöke a vezérnőstény, minden körülötte zajlik. A hierarchikusan berendezkedő kolóniában mindenkinek megvan a saját feladata.

A történtek után Zorró órákig kereste és hívta párját, de hiába.

- mondta Tokovics Tamás.