Orbán Viktor: Erőt, egészséget az új vezérkari főnöknek - videó

BENKŐ Tibor; ORBÁN Viktor; KOROM Ferenc
Budapest, 2018. május 16. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Honvéd Vezérkar főnöke tisztség átadás-átvételi ünnepségén az Országház Kupolacsarnokában 2018. május 16-án. A tisztséget Benkő Tibor vezérezredestől, honvédelmi miniszterjelölttől Korom Ferenc vezérőrnagy veszi át. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Erőt, egészséget az új vezérkari főnöknek - címen tett ki videót Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára Korom Ferenc új vezérkari főnök szerdai beiktatásáról. Korom Benkő Tibor helyét foglalja el, mivel a korábbi vezérkari főnök honvédelmi miniszter lesz. 
Vágólapra másolva!

Magyarország megvédése nem a NATO és nem is az Európai Unió feladata, hanem a miénk - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán az Országház Kupolacsarnokában, a Honvéd Vezérkar főnöke tisztség átadás-átvételi ünnepségén. A kormányfő Facebook-oldalán videót is közzétett az eseményről.

A kormányfő szavai szerint

erős Magyarország nem létezhet erős hadsereg nélkül.

Az a nemzet, amely nem tudja megvédeni az országát, nem is érdemli meg azt - tette hozzá. Orbán Viktor azt is hangsúlyozta, hogy az elmúlt két kormányzati ciklus sikeres alkotmányozási, nemzetpolitikai, gazdasági és családpolitikai fordulata után a most kezdődő ciklus kiemelt fontosságú nemzeti feladata a nemzetbiztonság megerősítése.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Honvéd Vezérkar főnöke tisztség átadás-átvételi ünnepségén az Országház Kupolacsarnokában 2018. május 16-án Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt