Felrobbantottak egy magyar nőt Amerikában

2018.05.17. 09:18

Mint ahogy már szerdán az Origo is megírta  robbanás történt egy kaliforniai orvosi központban. Mára kiderült, hogy egy csomagba rejtett bomba robbanhatott az ott üzemelő magyar szépségszalonban. A magyar tulajdonosnő meghalt a robbanásban, három ember pedig megsérült. A hirado.hu értesülései szerint korábban azt gondolták, hogy gázszivárgás okozta a detonációt, de mostanra kiderült, hogy szándékosan robbantottak.

Frissítés: Letartóztatták a robbantás gyanúsítottját.

A kaliforniai Aliso Viejo városában egy magyar szépségszalon ellen követtek el merényletet. A Híradó szerint 48 éves tulajdonos, Ildikó is a kozmetikai szalonban volt, amikor a robbanás történt.

Ő a helyszínen meghalt, további három ember megsérült, ők nincsenek életveszélyben.

Korábban azt hitték, hogy a robbanást gázszivárgás okozta, az FBI később azt mondta, hogy

már nem hiszik, hogy baleset volt, a robbanást egy robbanószerkezet okozta.

Az M1 helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy az FBI egy robbanószerkezet darabkáit találta meg a magyar szépségszalonban. A nyomozóiroda „gyanús anyagokat is talált", amelyeket már elemeznek.

Sajtóinformáció szerint a bombát egy kézbesítő vihette szalonba, ami egy orvosi központ emeletén volt.

Ildikó 15 éve élt az Egyesült Államokban férjével, felnőtt gyerekével és az édesanyjával. A nő múlt héten érkezett vissza Magyarországról az Egyesült Államokba.

Egyik szomszédja a Los Angeles Times-nak nyilatkozva elmondta, hogy a családot teljesen sokkolta a hír. Igyekeznek mielőbb kapcsolatba lépni Ildikó magyarországi családjával. Tiffany legalább 12 éve élt a család szomszédságában.

A szalon szomszéd épületeit is megrázta a robbanás. Andrew Dyjak egy masszázs szalon tulajdonosa azt mondta, hogy amikor rájött, hogy nem földrengés van, kijött a szalonjából.

Akkor látta a pusztítást.

Üveg volt mindenütt, a falak egy része megsemmisült

- mondta Dyjak.

Már van egy gyanúsított

Az FBI csütörtök reggel letartóztatott egy férfit, akit a robbantással gyanúsítanak: az 59 éves Stephen Bealt, akivel Ildikó több közös képet is kirakott Facebookra. 

Beal csütörtökön délután jelenik meg a bíróság előtt.