Eldőlt, Meghan Markle apja nem lesz ott a hercegi esküvőn

2018.05.17. 14:43

Nem lesz ott lánya esküvőjén Thomas Markle, pedig a nemrég összeállított, véglegesnek szánt hivatalos program szerint ő kísérte volna az oltárhoz lányát.

Harry és Meghan Markle amerikai színésznő eljegyzését november végén jelentették be, az esküvő szombaton lesz Windsorban, a legősibb angliai királyi rezidencián.
A ceremónia nyilvános részének főpróbáját csütörtökön tartották Windsor utcáin.

Harry herceg és Meghan MarkleForrás: Getty Images/2018 Getty Images/Chris Jackson

Az elmúlt napokban azonban a brit sajtó figyelmének középpontjában az a kérdés állt, hogy a 73 éves, Mexikóban élő Thomas Markle Nagy-Britanniába utazik-e lánya esküvőjére.

A nemrégiben közzétett hivatalos esküvői programban még az szerepelt, hogy Meghan Markle édesapja oldalán járul a windsori kastély Szent György kápolnájának oltárához.

Ez azonban az utóbbi napokban kétségessé vált, egyrészt azért, mert kiderült, hogy Thomas Markle maga rendelte és rendezte meg a róla minap megjelent "spontán" fotókat, de mindenekelőtt azért, mert az utóbbi hetekben meg kellett műteni, mert szívrohamot kapott.

A héten rövid idő alatt több, egymásnak teljesen ellentmondó értesülés látott napvilágot arról, hogy a menyasszony édesapja részt vesz-e a szertartáson. Csütörtökön azonban

véglegessé vált, hogy Thomas Markle nem lesz jelen a windsori menyegzőn,

miután Meghan Markle a Kensington-palota - Harry herceg londoni rezidenciája - által ismertetett személyes közleményében ezt hivatalosan bejelentette.

Meghan Markle a közleményben azt írtja, hogy szomorúsággal nyugtázza, hogy édesapja nem lesz jelen a szombati esküvőn, reméli ugyanakkor, hogy Thomas Markle így kellő figyelmet tud fordítani saját egészségi állapotára.

A rövid közlemény nem tér ki arra, hogy milyen egészségi problémákról van szó, de brit sajtóhírek szerint Thomas Markle-nak - nem utolsósorban az esküvői előkészületekkel járó stressz miatt - nemrégiben szívinfarktusa volt, és a héten kardiológiai beavatkozáson esett át.

Meghan Markle édesanyja, Doria Ragland azonban - aki korábban elvált Thomas Markle-tól - jelen lesz az esküvőn, és a menyasszony valószínűleg az ő oldalán járul az oltárhoz.
Csütörtökön megtartották az esküvő ceremoniális részeinek főpróbáját a London nyugati határában fekvő Windsor utcáin.

A próbán a brit fegyveres erők 250 tagja vett részt, köztük azok az alakulatok, amelyeknek soraiban Harry herceg a hadseregben eltöltött tíz éve alatt szolgált. A díszelgő felvonulás főpróbáján ott volt az a nyitott hintó is, amelyen Harry és Meghan Markle - immár házastársakként - a szombati egyórás esküvői ceremónia után 25 perces körutat tesz Windsorban.

Csütörtöktől lezárták a windsori kastély tágabb környékét, és a királyi kisváros utcáin fegyveres rendőri járőrözés kezdődött.

A helyszínre már felvonult a világsajtó is: az esküvőt 79 ország televíziós társaságai közvetítik élőben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK