Újabb fordulat VV Fanni ügyében, külföldön lehet a holtteste

2018.05.18. 12:58

A rendőrség továbbra sem találja VV Fanni holttestét. A Novozánszki-család ügyvédje szerint az sem kizárt, hogy a holttest külföldön van, hiszen a rendőrség a határon túl is nyomoz. A feltételezett gyilkos már fél éve előzetes letartóztatásban van. Szintén az ügyvéd szerint elképzelhető, hogy napokon belül megtörik, és mindent elmond.

Május 26-án dönt a bíróság arról, hogy VV Fanni feltételezett gyilkosa előzetes letartóztatásban marad-e. A lány családjának ügyvédje jó esélyt lát arra, hogy meghosszabbítják az előzetes letartóztatását, és arra számít, hogy ebben az esetben megtörik majd a gyanúsított. Ilyenkor elkezdenek gondolkodni, hogy melyik a jobb, együtt működést tanúsítani, segíteni Novozánszki Fanni megtalálását, és ezért majd enyhébb büntetést kapni később, vagy még mindig hallgatni, mert hátha megúszom a dolgot. Szerintem meg fog törni- mondta az Origónak Lichy József.

Lapunknak elmondta, hogy a rendőrség rengeteg bizonyítékot összeszedett a gyanúsítottal szemben. Biztos vagyok benne, hogy rá tudják majd bizonyítani. Akár holttest nélkül is- mondta az ügyvéd, majd hozzátette, hogy a holttest megtalálása viszont holtpontra jutott, pedig a rendőrség nagy erőket mozgósított. A Fertő tónál is ott voltak másfél órán belül, pár hete óriási keresés volt Dunaújvárosnál, a Dunában búvárok keresték a holttestet, a partszakaszt pedig két drón vizsgálta át, de nem találták meg.

Lichy József szerint a férfi nyílvánvalóan a pénzre hajtott.A pénzt akarta, csak nem vitte el, mert a gyilkosság miatt pánikhelyzetben csőlátást kapott. Ő akkor már arra koncentrált, hogy hova tüntesse el a holttestet.

Az sem kizárt, hogy VV Fanni holttestét valamelyik szomszédos országban rejtette el a gyilkos. A rendőrségnek vannak külföldi megkeresései az ügyben, a GPS koordináták és a kamerafelvételek alapján a gyanúsított átléphette a határt. Hétfő este tűnt el VV Fanni, péntek este fogták el a férfit, tehát pont négy napja volt, hogy eltűntesse a holttestet. Nyílván van arról adat, hogy átlépte a határt, akár több helyen is. Lehet, hogy a holttest külföldön van- mondta Lichy József.

Ahogyan azt az Origo korábban megírta, VV Fanni tavaly november 20-án, este tűnt el. A gyilkossággal B. Lászlót gyanúsítják, aki a biztonsági kamera felvételei alapján az ölében vitte le a mélygarázsba a lány élettelen testét.

A gyilkosság után pár nappal B. László visszavitte a bérelt autót a kölcsönzőbe, amiből megpróbálta eltüntetni a vérnyomokat, de ez nem sikerült.

Amikor a kölcsönzőben megkérdezték, hogy mi történt, a férfi azt válaszolta, hogy elütött egy vadat, és betette a csomagtartóba.Az ismerőse nem hitt neki, ezért hívta a rendőröket, akik elfogták a férfit, aki azóta előzetes letartóztatásban van.