Keményen bírálta a német kormányt az AfD elnöke a költségvetés vitáján

German Bundestag POLITICS GOVERNMENT brb lbn Haushalt Haushaltswoche.
16 May 2018, Germany, Berlin: Chair of the Alternative for Germany (AfD), Alice Weidel, speaking at the plenary session of the German Bundestag in the Reichstags building. The main topics of the 31st meeting of the 19th legistature period are the 2018 Federal Budget and the financial plan for the years from 2017 to 2021, as well as single department budgets. Photo: Michael Kappeler/dpa
Vágólapra másolva!
Élesen bírálta a német kormányt a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) vezetője, Alice Weidel a német költségvetés parlamenti vitáján, számolt be erről a 888.hu. Weidel többek közt kiemelte, hogy „burkások, lányok fejkendőben és kést szorongató férfiak élnek az állam által kitartva, és a többi senkiházi sem fogja biztosítani a prosperitást, a gazdasági növekedésünket és a szociális ellátórendszerünk működésképességét.” A legnagyobb ellenzéki pártvezér felhívta a figyelmet a német szabályozás abszurditására is, miszerint: „Ha egy olyan országban élsz, ahol a törvény bünteti az orvhorgászatot, de nem bünteti az illegális határátlépést, akkor joggal kijelenthetjük, hogy ezt az országot idióták irányítják”.
Vágólapra másolva!

A német parlamenti szezon – a szokásoknak megfelelően – a költségvetés vitájával vette kezdetét, ahol elsőként a legnagyobb ellenzéki párt, azaz az AfD vezére, Alice Weidel szólalt fel, aki felszólalásban keményen nekiment Angela Merkelnek és a német kormánynak.

Alice Weidel - Photo: Michael Kappeler/dpa Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Michael Kappeler

Weidel azért kritizálta a német költségvetést, mivel még további 30 milliárd eurót juttatna az uniós költségvetésbe, és a német szabályozás szerint ezt az összeget továbbra sem tüntetik fel a jogszabályban, amelyet a bevándorlásellenes pártvezér a német állampolgárok becsapásának nevezett.

Szóba került a felszólalásban természetesen az évek óta megoldatlan bevándorlás kérdése is. Weidel elmondta, hogy szerinte a legszegényebbek jövedelemadóját csökkenteni kellene, de kiemelte, hogy továbbra is a legfontosabb a német bevándorlási szabályok megváltoztatása.

A német adózási rendszer igazságtalanságát szemléltetendő az AfD elnöke élő példákat mutatott be Németországból. Weidel először egy német állampolgár, Herbert W. életéről mesélt, aki végigdolgozta az életét, először bányászként, később az Opelnél, ennek ellenére öregkorára csak azzal tudja fenntartani magát, hogy üvegeket gyűjt és vált vissza a Ruhrstadion környékén.

Weidel vele szemben Sami A. példáját hozta fel, aki szavai szerint "szintén keményen dolgozott" Oszama bin Laden testőreként.

Sami A. soha nem fizetett semmit a német költségvetésbe, és szeret hétvégenként vidékre utazni motorral. A férfi 1200 eurót kap havonta az államtól, ami 10 éve jár neki.
Az ellenzéki pártvezér kifejtette:

Weidel kifejtette, hogy nincs szükség céltalan, tanulatlan migránsokra.

A német szabályozás abszurditását kiemelve Weidel beszámolt:

Ahogy a 888 beszámolt arról, a szövetségi parlament elnökének sikerült az ellenzéki pártvezér beszédéből a leglényegesebb elemet levonni: „a felszólalás nyelvezete alkalmas volt arra, hogy diszkriminálja a fejkendőt hordó nőket".