Kutyás élményparkot adtak át a Városligetben

2018.05.18. 13:24

A sikeres tesztüzem után átadták Magyarország legjobban felszerelt kutyás élményparkját a Városligetben péntek délelőtt.

A Városliget Zrt. közleménye szerint

az élménypark megnyitásával több mint ötezer négyzetméterrel bővült a park zöld területe.

A Városliget rehabilitáció első ütemében elbontották a hajdan volt állatorvosi rendelő romos, használaton kívüli épületeit. A park Hermina út felőli részén összesen tízezer négyzetmétert érintett a felújítás, amelynek részeként létrejött a kutyapark is.

A kutyás élménypark megnyitásával több mint ötezer négyzetméterrel bővült a park zöld területe.Forrás: www.ligetbudapest.hu

Persányi Miklós miniszteri biztos és a tájépítészeti pályázaton győztes Garten Stúdió már a tervezési fázisban több egyeztetést és fórumot folytatott le a kutyásokat képviselő szervezetekkel, ahol számos javaslat érkezett, valamint több civil szervezet is kifejthette a fejlesztéssel kapcsolatos álláspontját, amelyet szintén figyelembe vettek a végleges tervek kialakításakor.
A park a főváros egyik kiemelt kutyás célpontja, naponta 600-700 ebet visznek oda gazdáik.A mintegy 5200 négyzetméter alapterületű, négy kapuval ellátott kutyapark Pántlika étteremhez közeli része dombos terepplasztikákkal megformált felszínű ügyességi pálya lett, ahol ugratók, hidak és rejtett alagutak várják a négylábúakat.

Az ügyességi pálya központi részén egy 60 négyzetméteres homokos felületet is létrehoztak, ahol az ásásban lelhetik örömüket a házi kedvencek. A nyugati oldalon 70 négyzetméteres, több medencéből álló kutyapancsoló várja a közönséget.

A Hermina úthoz közelebbi részen egybefüggő füves területet alakítottak ki a nagy mozgásigényű kutyáknak, amelyeket a Városligeti körút felőli kijáratnál a kerti csapoknál le is lehet csutakolni.