Momentum: Adjatok három rugót, hogy lejuthassunk vidékre

Fekete-Győr András, Nemes Balázs, Soproni Tamás
A kamuelnök, a buzivadász és a puccsista - a momentumos elit
Vágólapra másolva!
Hosszas várakozás után elkészült minden idők viccpártjának legújabb SZ.A.K.M.A.I. alapokon nyugvó programja, a Mozgalmárok Kézikönyve. A kommunistaközeli agitátoré, Saul Alinskyé az alap, Fekete-Győr haveri köréé a továbbgondolás, fulladásos röhögőgörcs a végeredmény. Imádni fogja, a dolgozat súrolja a zsenialitás határát.
Vágólapra másolva!

Április 8-án kivételesen nemcsak szavakban, hanem a valóságban is megmértette magát a Momentum Mozgalom, és bár a háromszázalékos eredmény nem nevezhető kirobbanó sikernek, legalább egy halom pénzt leakaszthatnak az állami költségvetésből. Ennek megfelelően a Politikai Kultúraváltásért nagyon harcoló alakulat még a választás éjszakáján ordas nagy kormányszidalmazásba kezdett, szellemi vezetőjük, Fekete-Győr Andás pedig nem volt hajlandó gratulálni a kormánypártoknak a győzelemhez. Hogy az az este se maradjon vicc nélkül, arról maga az azóta lemondott pártelnök gondoskodott: határozottan kijelentette, hogy a vesztes választás után valósággal tódulnak az emberek a Momentumba.

Teljesen érthető módon kicsit megfáradtak a kampányolásban=munkában Magyarország lendületes fiataljai, hiszen az emberi teljesítőképesség határát bőven átlépve plakátokat ragasztottak/szórólapokat osztogattak/sőt polgárokkal is beszélgettek, így teljesen jogosan egy hónapos pihenőt adtak maguknak.

Közben azért volt erejük egy darab tüntetésre, ami nem sikerült ugyan a legjobban, de utólag elnézhető nekik ez a kis malőr, hiszen mint kiderült, teljesen máshova koncentrálódott a figyelem. Ugyanis a háttérben, a nyilvánosság elől eltitkolva a párt SZ.A.K.M.A.I. hátországa akcióba lendült, megindultak egy olyan munkának az előkészületei, amely könnyen lehet, hogy át fogja rajzolni, meg fogja rengetni a magyar belpolitikai viszonyokat.

A Mozgalmárok Kézikönyve egy gigantikus szervezkedés, amolyan momentumos módra

Hosszas várakozás, SZ.A.K.M.A.I egyeztetés-sorozat után végre megszületett a Momentum legújabb programja, a Mozgalmárok Kézikönyve. Már a cím is erősen hajaz a kommunistaközeli agitátor, mozgalmár Saul Alinsky gondolatvilágára, a törzsszöveg meg pláne. Minden idők viccpártja azonban még neki sem kegyelemzett meg, teljesen hülyét csinálva belőle, nincs jobb szó rá, kicsit megforgatta a sírjában.

Alinskyé az alap, Fekete-Győr haveri köréé a továbbgondolás, fulladásos röhögőgörcs a végeredmény.

Ennek a rendszernek a sorsa nem a Parlamentben fog eldőlni, hanem az utcán – így indítanak azok, akik nem jutottak be a parlamentbe. Aztán gyorsan kijelölik a Program legfontosabb célját: be akarják mutatni, „hogyan tudsz küzdeni te is az hatalom ellen.” A párt SZ.A.K.M.A.I. hátországa tíz módszert, tudnivalót vázolt fel a kormányt buktatni akaró érdeklődőknek, egyik jobb, mint a másik. Mindegyik pontnál bevezetésképpen van egy rövid összefoglaló mondatocska, hogy az is megértse, miről van szó, aki nem tud ötig elszámolni. Ennek keretében például olyan formabontó gondolatokat olvashatunk, mint például ezt a tüntetések fontosságával kapcsolatos, perfekt, kiváló meglátást:

Egy tüntetés megszervezése bonyolultnak hangzik, pedig egyáltalán nem az.

Hogy ezt a nem bonyolult folyamatot, hogyan kell megvalósítani, szerencsére azt is vázolják a lendületes fiatalok:

Csak be kell jelentened a rendőrségen a tüntetés helyét és időpontját, ők pedig biztosítják számodra a helyszínt. Természetesen ingyen.

Mi ezután a teendő, mert ez nyilvánvalóan édeskevés, hogy meghátráljon a kormány? Ez:

Ezek után már csak egy Facebook-eseményt kell létrehoznod, meghívnod az ismerőseidet, megosztani a helyi csoportokban, és kész is vagy.

A Momentum szakmai hátországa összefogott, és megalkotta a Mozgalmárok kézikönyvét Forrás: Facebook

3000 forintból el tudunk utazni egy kistelepülésre”

Amúgy az egész dolgozatnak van egy olyan hangulata, mintha ötévesek írták volna négyéveseknek, nem pedig komoly politikai ambíciókkal bíró politikuscsemeték a felnött magyar polgároknak. Kiderül a Mozgalmárok Kézikönyvéből az is, hogy a nagyon XXI. századi párt elsősorban szórólapok, szamizdatok és újságok terjesztésével buktatná meg a kormányt, hiszen

az internet nem jut el mindenhova.

Feltehetően a vidékiekre gondoltak ennél a pontnál (is) Fekete-Győrék, akiket április 8-a előtt sem igazán szerettek. Viszont rájöttek arra, hogy elengedhetetlen a támogatásuk egy esetleges választási győzelemhez, ezért komoly lépéséket tette irányukba.

A legkisebb adományok is sokat tudnak segíteni: 3000 Ft-ból el tudunk utazni egy kistelepülésre.

A Juhász Pétert megszégyenítő kéregetés szamizdatozásba fulladt, úgy látszik, ez lesz a nagyon XXI. századi párt legújabb vesszőparipája:

5000 Ft-ból tudunk nyomtatni 500 szamizdatot, 10000 Ft-ból pedig akár egy kisebb rendezvényt is meg tudunk szervezni.

De ha valaki nem szeretné, hogy Fekete-Győrék leutazzanak vidékre, esetleg szamizdatot nyomtassanak, vagy nincs annyi pénze, mint amit megjelöltek a fiatalok, akkor lehetőség van kisebb felajánlásokra is! A politikai kultúraváltást zászlójukra kitűző alakulat SZ.A.K.M.A.I. akciótervéből kiderül, hogy a siker érdekében ingyenes újságokat gyújtósnak használnának, és ezt a kedves módszert bátran ajánlják mindenki figyelmébe. A legegyedibb része a munkának az az „Oszd meg, amiben hiszel” névre elkeresztelt nyolcas pont, amelyben a fiatalok kiemelik, hogy

ha csak napi fél perced van, akkor ossz meg híreket Facebookon.

A kormányelleni harcnak ez is nagyon fontos eleme, ráadásul ezt még soha senki nem alkalmazta!

Mivel Alinsky, mivel mozgalmárkodás, ezért nem maradhatott ki a programból egy kis jelentgetésre való buzdítás, így a gyűlöletkeltő Facebook-bejegyzéseket, és a makacs kátyúkat ajánlatos JELENTENI Fekete-Győrék szerint.