A tiltás ellenére folytatódik a kibeszélés: újabb üzengetés a Jobbikban

Vágólapra másolva!
Árgyelán János, a párt sárbogárdi jelöltje, valamint Fejér, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye jobbikos regionális igazgatója jelezte, csatlakozik Toroczkai platformjához. Facebookon. Miközben a pártvezetés megtiltotta a párt politikusainak a közösségi oldalakon való üzengetést. Elmérgesedett a helyzet, újabb ellenszegülés a radikálisoktól.
Vágólapra másolva!

Vona Gábor lemondását követően mindennapossá váltak a kibeszélések, a nyilvánosság előtti üzenetváltások a Jobbikban, ami annak tudható be, hogy sosem volt akkora tétje egy elnökválasztásnak, mint másfél hete. A kellemetlen folyamatot érzékelte a pártvezetés. A Ripost értesülései szerint a Jobbik új elnökének, Sneider Tamásnak eltökélt szándéka, hogy gátat vessen a pártra nézve rendkívül káros kibeszéléseknek. A lap úgy tudja, hogy a pártban egy olyan szabálymódosításra készülnek, amivel azonnal kizárhatják azokat, akik a Jobbik néppárti politikáját a nyilvánosság előtt kritizálják. Információink szerint

valóban szóba került a párt kongresszusán, hogy jobban oda kellene figyelniük egyes jobbikosoknak a közösségi oldalakon való kommunikációjukra.

Ez az üzenet feltehetően Toroczkai Lászlónak, és Novák Elődnek lett címezve, hiszen ők egészen magas szinten művelték a kibeszélés műfaját az elnökválasztási kampányban.

Árgyelán János csatlakozott Toroczkai platformjához – Facebookon

Nem igazán hatotta meg a pártvezetői intelem a kongresszuson első sorban ülő Árgyelán Jánost, aki ma Facebook-oldalán a tiltás ellenére alaposan kibeszélt. Megírtuk, hogy Toroczkai ma bejelentette egy új, önálló platform alapítását a Jobbikon belül, amely a „Mi magunk" néven jön majd létre. Ez a párt a pártban helyzet érthető módon újabb feszültségeket fog generálni. Ezt vetíti előre a Jobbik reakciója: Jakab Péter szóvivő sajtótájékoztatóján alapszabály-ellenesnek titulálta a platformalapítást, és nem zárta ki, hogy Toroczkait kizárják majd. A történtek nem karcolták meg Árgyelán Jánost, aki a következőket írta közösségi oldalára:

Árgyelán János

  • a Jobbik sárbogárdi jelöltje volt az áprilisi országgyűlési választáson,
  • Fejér Megyei Közgyűlés jobbikos frakcióvezetője,
  • Fejér, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye jobbikos regionális igazgatója,
  • másokkal együtt ő kérte fel Dúró Dórát, hogy legyen Toroczkai mellett elnökhelyettes-jelölt a tisztújító kongresszuson,
  • Toroczkai őt is megnevezte mai sajtótájékoztatóján, mint aki csatlakozik platformjához.