Katasztrofális baleset Ceglédbercelnél, kilencen meghaltak

baleset, Ceglédbércel
Vágólapra másolva!
Súlyos baleset történt Ceglédbercelnél, amelyben kilenc ember meghalt. A román hírtévé később megerősítette, hogy mind a kilenc áldozat román állampolgár volt.
Vágólapra másolva!

A katasztrófavédelem szerint egy kisbusz és egy homokszállító teherautó karambolozott frontálisan a 4-es főúton, Ceglédbercel közelében, az 59-es kilométernél.

A kisbusz utasait a tűzoltók feszítővágóval mentik ki a járműből.

Az Origo információi szerint heten haltak meg a balesetben. Később a rendőrség közölte, hogy

kilencen haltak meg, köztük 7 férfi és 2 nő.

A police.hu szerint a teherautó sofőrje megsérült, a halálos áldozatok a busz utasai voltak.

Forrás: police.hu

A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek, a forgalmat a Szentmártoni út felé terelik, a közlekedők a 40-es és a 46124-es utat érintve térhetnek vissza a 4-es főútra.

Paul Ciocoiu román külügyi szóvivő Digi 24 hírtelevíziónak nyilatkozta, hogy a Maros megyében bejegyzett kisbusz Románia felé tartott, amikor Budapesttől 59 kilométerre karambolozott. A szóvivő megerősítette, hogy

kilenc román állampolgárságú halálos áldozata van a balesetnek.

A román külügyminisztérium honlapján közleményben tájékoztatott arról, hogy a budapesti nagykövetség konzuli egysége a helyszínre utazott, hogy segítséget nyújtson a bajba jutottaknak. A magyar rendőrségtől szerzett információira hivatkozva közölték, hogy

a balesetet a romániai kisbusz okozta, amely nagy sebességgel előzött, és frontálisan ütközött a teherautóval.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a kilenc ember halálát okozó ceglédberceli baleset körülményeit.