Kiderült, hogy kik a ceglédberceli baleset áldozatai

Ceglédbercel, baleset
Vágólapra másolva!
Tegnap kilenc életet követelő baleset történt Ceglédbercelnél, ahol egy kisbusz ütközött frontálisan. Azóta a rendőrség megkezdte a nyomozást, és kiderült az is, hogy kik ültek a járműben. A román sajtó szerint 35 gyerek maradt árván az áldozatok után.
Vágólapra másolva!

Frontálisan ütközött egy kisbusz és egy homokszállító teherautó tegnap Ceglédbercelnél, kilencen meghaltak. A román külügyminisztérium közleményéből kiderült, hogy sikerült

azonosítani az áldozatokat.

A kisbusz utasai alkalmi mezőgazdasági munkákból éltek, mindannyian roma származásúak voltak. A roma nők és férfiak közül négyen a romániai Egrestő lakosai voltak, ami Balavásár községhez tartozik.

A képre kattintva galéria nyílik!

Sagyebo István, a Maros megyei Balavásár polgármestere elmondta, hogy megvizsgálják a családok szociális helyzetét, és a három áldozat, nyolc árván maradt gyerekének helyzetét igyekeznek rendezni.

A sofőr Désfalván élt, és két gyereke várta haza.

Az autóban utazott egy felsőkápolnai testvérpár, egyikük a feleségével, utánuk három árva maradt.

Az áldozatok egy szlovéniai munkából indultak haza, mikor a baleset történt.

A Maszol.ro értesülései szerint

összesen 35 gyerek maradt árván a tragédia után.

Egyes lapértesülések szerint a Facebookján videózó sofőr figyelmét a beérkező kommentek vonták el a vezetéstől.

A román külügyminisztérium előző nap válságstábot állított fel, mely az azonosításon túl a családok értesítését, a halotti bizonyítványok kiállítását, és az áldozatok hazaszállítását szervezte meg.

A rendőrség az közölte, hogy már nyomoznak az ügyben.