Mégsem szabadulhat a skálás gyilkos

2018.05.23. 20:34

Börtönben marad Bene László, aki részt vett a Skála pénzszállítójának 1992-es kirablásában, és három embert meggyilkolt. Így döntött a Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa.

A tanács megváltoztatta az elsőfokú határozatot, és helyt adott a főügyészség fellebbezésének. A másodfokú tanács úgy döntött, hogy Bene László nem helyezhető szabadlábra, mert nem állnak fenn annak törvényi feltételei - mondta Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Budapest, 1996. január 25. A másodrendű vádlott, Bene László hallgatja Bakonyi István bíró ítéletét Donászi Aladár és társai perén a Legfelsőbb Bíróságon 1996. január 25-én. A vádlottat több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a Budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint több ember, egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt a bíróság. Az elítélt legkorábban 20 év kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra.Forrás: MTI/Rózsahegyi Tibor

Egyébként Bene László maga sem kérte a szabadlábra helyezését, és a különböző meghallgatásokból is az derült ki,
„nem garantálható jogkövető magatartása.”

Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett gyilkosságban és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a Budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt.

A Legfelsőbb Bíróság döntése alapján az elítélt legkorábban 20 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Ez az időtartam 2014. május 4-én telt le, a bíróság utoljára 2016. szeptember 7-én döntött a férfi ügyében, mellőzve a feltételes szabadságra bocsátását. Bene László tettestársa, Donászi Aladár 2001-ben a börtönben öngyilkos lett.