Magyarország nagyra becsüli az amerikai segítséget az ukrán konfliktusban

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2018. május 23. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) fogadja Wess Mitchellt, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekben illetékes helyettes államtitkárát a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2018. május 23-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Magyarország nagyra becsüli az Egyesült Államok segítségét annak érdekében, hogy megoldódjon Ukrajnával az ottani kisebbségek jogait sértő jogszabályok elfogadása miatt kialakult konfliktus - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten újságíróknak, miután Wess Mitchell amerikai külügyi helyettes államtitkárral tárgyalt.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter megerősítette tárgyalópartnerének, hogy Magyarország „nem a balhéban” érdekelt, hanem a konfliktus megoldásában.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) fogadja Wess Mitchellt, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekben illetékes helyettes államtitkárát a Külgazdasági és Külügyminisztériumban Forrás: MTI/Illyés Tibor

Magyarország azt szeretné, hogy a 150 ezer kárpátaljai magyar ember biztonságban, jogbiztonságban élhessen, és az ukránok ne sértsék meg a nemzetközi és kétoldalú kötelezettségvállalásaikat - jelentette ki a miniszter.