Varga Mihály újabb adócsökkentésekről beszélt

2018.05.23. 09:03

Továbbra is fegyelmezett marad a költségvetés Magyarországon - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

A rossz példák megmutatták, miként lehet felborítani egy ország gazdaságát azzal, ha rossz az államháztartási politika. Magyarországon is ez volt a jellemző 2010-ig, amikor a kormány elkezdte csökkenteni a hiányt, az államadósság mértékét - mondta Varga Mihály. A szigorú költségvetésnek köszönhetően az ország kikerült az uniós túlzottdeficit-eljárás alól, és a hitelminősítők elkezdték felminősíteni Magyarországot - tette hozzá.

Ebből nem kívánunk engedni a következő években sem, hiszen nem az a cél, hogy egy elért eredményt felborítsunk vagy megváltoztassunk, hanem, hogy erre építve legyenek új gazdasági kezdeményezések

- mondta Varga Mihály.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Elektromobilitás Látogatóközpont megnyitásán a budapesti Millenárison 2018. április 3-án.Forrás: MTI/Mónus Márton

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a miniszter elmondta azt is, továbbra is 4 százalék körül szeretnék tartani a gazdasági növekedést, újabb adócsökkentések is várhatók, s tovább növelnék a beruházások számát.