Hét év után egy rablás buktatta le a gyilkost

Vágólapra másolva!
Az ügyészség aljas célból, különös kegyetlenséggel, védekezni korlátozottan képes személy ellen elkövetett gyilkosság és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 42 éves petőfiszállási férfi ellen. A férfi 2010 nyarán egy nyugdíjas asszonyt a saját otthonában megölt, majd hét év múlva szintén egy idős asszonyt akart kirabolni.
Vágólapra másolva!

Nyolc évvel ezelőtt a 34 éves férfi alkalmi munkákból élt, így ismerte meg az áldozatát, az egyedül élő nyugdíjas asszonyt.

2010 augusztusában a férfi elment az asszonyhoz, hogy elkérjen tőle hatezer forint munkabért, amivel évek óta tartozott neki. Az áldozat ezen felháborodott. Összevesztek és össze is verekedtek, az asszony rendőrt akart hívni.

Ezen a férfi feldühödött, és egy partfisnyéllel megütötte az áldozatát, aztán egy 8 centiméter pengéjű ollóval a hátán és a tarkóján többször megszúrta a földön fekvő nyugdíjast.

Egy idő után a férfi nem találta elég hatásosnak az ollót, ezért egy 22,5 centiméter pengehosszúságú kenyérvágókéssel támadt áldozatára, de annak elhajlott a pengéje. Talált egy 7,5 centméteres kést és azzal folytatta, ennek a késnek is letört a pengéje a nyeléről az első szúrás után.

Végül a férfi addig verte az asszonyt, amíg az meg nem halt.

Ezután átkutatta a házat, és magával vitt 60 ezer forintot - írja közleményében a Bács- Kiskun Megyei Főügyészség.

A gyilkos a következő időszakban rendszeresen az ismerőseitől kért kölcsön. Azoktól, akik tavaly nyáron ki akarták vele fizettetni az adósságát. A férfi elhatározta, hogy az alkalmi munkák közben megismert 83 éves asszonytól fog pénzt kérni, aki egyedül él a tanyáján. Szeptemberben a férfi a 8 centiméter pengehosszúságú bicskájával együtt elment hozzá, átmászott a kerítésén, és az udvari wc-ben várt rá.

Az asszony észrevette és el akarta zavarni, de támadója átkulcsolta a nyakát, miközben bicskával a kezében pénzt követelt.

Az idős áldozat elmondta a férfinak, hol tartja a pénztárcáját. A támadó kivette a benne lévő 7 ezer forintot, amit kevésnek talált, ezért tovább fenyegetőzött. Az asszony arra kérte a férfit, engedje át a szomszédba, hogy pénzt kérhessen. A támadó átengedte, ők hívták a rendőröket, akik elfogták a férfit.

Az asszony a támadás miatt 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a támadó zsebében megtalált pénzét visszakapta. Az ügyészség azt javasolja, hogy élete végéig maradjon börtönben a férfi, aki most előzetes letartóztatásban van. A támadó sorsáról a Kecskeméti Törvényszék bírája fog dönteni.