Az ENSZ emberjogi biztosa Ausztriát és Európát szidja

Vágólapra másolva!
Zeid Raad al-Husszein, az ENSZ emberjogi biztosa a bécsi ENSZ emberjogi konferencia 25 éves évfordulója alkalmával tartott szakértői találkozón Ausztriát és Európát bírálta.
Vágólapra másolva!

Kijelentette: világszerte számos helyen nem veszik figyelembe az emberi jogokat, és ennek kapcsán a migránsok jogainak elhanyagolását emlegette, tudósít róla az Epoch Times nevű független nemzetközi hír- és véleményportál.

„Európában a populisták gyűlöletet és félelmet gerjesztenek, valamint torz és hamis képzeteik vannak a migránsokról és az emberi jogok védelmezőiről”, jelentette ki, állította al-Husszein, aki egyébként a jordán uralkodó család tagja.

Fontos, hogy a társadalom peremén élő legszegényebb emberek védelemben részesüljenek, mondta, majd hangját felemelve ezt jelentette ki: „E gyűlölködőket, rombolókat, izolacionalistákat és ethnonacionalistákat vissza kell szorítani.”

Ausztriát külön azért bírálta, mert ott a legutóbb időkben „hamis és demagóg” politikai kijelentéseket tesznek, amelyek szembemennek a bécsi nyilatkozat céljaival.

Magára a konferenciára május 22-én és 23-án kerül sor a bécsi városi tanács épületében.

Az Origo.hu nem hivatalos értesülése szerint a jordániai emberjogi biztos Szaúd-Arábiát nem bírálta, pedig egyetlen migránst sem enged belépni területére.