A gyilkos gyerek anyja is hibás lehet a tatabányai gyilkosságban

2018.05.24. 12:59

Kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség egy asszony ellen. Az MTI információi szerint ő annak a 16 éves M. Apollónak az anyja, aki tavaly áprilisban egy éjszaka olyan súlyosan bántott két hajléktalant Tatabányán, hogy mindketten a helyszínen meghaltak.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleménye szerint az asszony évekig megszegte szülői kötelezettségét,

így a gyerekei érzelmileg súlyosan sérültek.

A nagyobbiknak már kisiskolás korától magatartási problémái voltak, ami miatt kezelték, és gyógyszert is kellett volna szednie, csakhogy

a nő nem váltotta ki a gyereke gyógyszereit, és vizsgálatokra sem vitte vissza az orvoshoz.

Az asszony az iskolás nagyobb fiára bízta a kisebbet. Az idősebb fiú ruházatáról, higiéniájáról nem gondoskodott, a gyereknek csak egy melegítője és egy pólója volt, amit egész héten viselt, a ruhákat pedig maga mosta. A fiú műanyag szatyorban hordta iskolai felszereléseit, a nő szülői értekezletre, fogadóórára sem járt.

A vád szerint a 16 éves M. Apolló tavaly áprilisában a Tatabánya központjában lévő buszmegállóban felébresztett egy hajléktalant, akivel korábban összeveszett. Megrugdosta és megtaposta a földre zuhanó férfit, aki emiatt a helyszínen meghalt. A fiú ezután a lépcsőházukban üldögélt, mert nem akarta felébreszteni az anyját. Egy idő után járkálni kezdett a környéken, felkeltett egy másik hajléktalant.

Őt is megütötte, rugdosta,

később a magatehetetlen ember cipőjét a saját lábára húzta. A férfi a helyszínen halt meg, nagy szenvedések után.

Itt történt az első gyilkosságForrás: Origo

M. Apolló beismerte a tettét. Az ügy tárgyalásán elhangzott, hogy fiúnak rossz kapcsolata volt az anyjával, és nem sokkal a gyilkosságok előtt maga kérte a gyámhatóságot, hogy vegyék állami gondozásba. A fiú a tervezett ítélethirdetés előtti tárgyalási napon, múlt csütörtökön visszavonta vallomását, és azt állította, hogy a gyilkosságokat fenyegetés hatására követte el, illetve az egyik bűncselekmény elkövetésében társa is volt. A bíróság elhalasztotta a döntést az ügyben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK