A Soros-hálózat minden eddiginél durvább támadást indított a Fidesz ellen

Hidvéghi Balázs
Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.
Vágólapra másolva!
A Soros-hálózat minden eddiginél durvább külső nyomásgyakorlást indított az Európai Néppártban a Fidesz ellen - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

A politikus szerint úgy tűnik, most már európai szinten akarják elmozdítani Magyarországot és a Fidesz-kormányt a Soros-terv útjából.

Az európai parlamenti (EP) választáshoz közeledve egyre nagyobb szerepet játszik a bevándorlás témája, ezt egy sor nemzeti választási kampány és eredmény mutatja - mondta, hozzátéve:

egyre többen támogatják a magyar álláspontot, amely elutasítja a bevándorlást és nemet mond a kötelező kvótákra.

Orbán Viktor és a magyar kormánypárt a bevándorlásellenes politika határozott és európai szinten egyre befolyásosabb képviselője, ezért

- fogalmazott Hidvéghi Balázs.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója Forrás: MTI/Kallos Bea

Hozzátette: a Soros György által finanszírozott Human Rights Watch (HRW) nevű szervezet kampányával azt akarja elérni, hogy a Fideszt zárják ki az Európai Néppártból, és ezzel a pártcsaládon belül meggyengítsék, elhallgattassák a bevándorlásellenes erőket. Szerinte

így akarják befolyásolni az Európai Néppárt álláspontját és a jövő évi EP-választást is.

A kommunikációs igazgató megjegyezte: a Soros-hálózaton belül is a HRW az egyik legismertebb bevándorláspárti szervezet, amely az elsők között tiltakozott a migráció szervezésének megnehezítését célul tűző Stop Soros törvénycsomag ellen is. „A Fidesz a magyar emberek képviseletére esküdött fel. Tartjuk a szavunkat és az ígéretünket: nem fogjuk engedni, hogy bevándorlóországot csináljanak a hazánkból, és minden eszközt használni fogunk azért, hogy megvédjük az országot” - mondta Hidvéghi Balázs.

Küzdeni fognak

Végül hangsúlyozta: küzdeni fognak a Soros-terv, a bevándorláspárti javaslatok ellen még akkor is, ha ezért ilyen jellegű nyomásgyakorlást és támadásokat kapnak európai szinten is. A kommunikációs igazgató kérdésre közölte, nem látja reális esélyét annak, hogy a Fideszt kizárják az Európai Néppártból.