A marxizmus ismét bejárja Európát

Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szerint Európát "liberális köntösben" ismét bejárja a marxizmus eszméje, és újra áttelepítések fűződnek hozzá.
Vágólapra másolva!

Németh Zsolt erről szombaton Budafokon, a Budapestről Kitelepítettek Emlékművénél tartott megemlékezésen beszélt. Az összegyűltek az 1951-es kitelepítés meghurcoltjaira emlékeztek.
A fideszes politikus azt mondta, Magyarországon nem döntötték le Marx és Engels szobrait, hanem Budafok-Téténybe, a szoborparkba vitték. Azt hitték, hogy szellemek közé kerülnek, de "liberális köpenybe bújva" újra bejárják Európát ezek az eszmék - fogalmazott.

A budapesti, 1951-es kitelepítéssel kapcsolatban azt mondta, úgy fosztottak meg 12 ezer budapestit a vagyonuktól, hogy arra semmilyen okot nem adtak. Az ÁVH-sok kiraboltak egy társadalmi réteget, az események mögött a felbujtó a Magyar Dolgozók Pártja, az orgazdák pedig a kommunista párttagok voltak - hangzott el.

Vidéken ugyanez a kitelepítés betelepítés volt, a kulákokat összeugrasztották a burzsoáziával. A kitelepítés oka a kapzsiság volt, de a hátterében a társadalmi átalakítás, a felforgatás, a bizonytalanság generálása húzódott meg - fogalmazott Németh Zsolt.

Szalay Zoltán, a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége (Pofosz) budapesti elnöke a megemlékezésen azt mondta, olyan volt a kitelepítés, mint egy második holokauszt: előkészített akcióban, gyorsan telepítettek ki 12 ezer budapesti polgárt, akik két évig nem térhettek vissza, vagyonuk pedig másoké lett.

Az elnök azt kérte, legyen kötelesség az emlékezés és az emlékeztetés. "Soha többé diktatúrát, soha többé kommunizmust!" - fogalmazott.