Orbán Viktor olyan, mint egy keresztes lovag, megvédte a népét

Milo Yiannopoulos, interjú, 2018.05.25.
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor az egyetlen, aki védelmet nyújtott népének az agresszív bevándorlótömeggel szemben, mint egy középkori keresztes lovag - nyilatkozta a világ liberálisainak gyűlölt ellenfele, Milo Yiannopoulos az Origónak. Az amerikai új jobboldali mozgalom popsztár bőrbe bújt és napszemüveg mögé rejtett arca mesélt nekünk a valódi énjéről, megnevettetett minket, amikor összetett személyiségéről kérdeztük, valamint kifejtette véleményét a magyar kormány lépéseiről. A katolikus vallására és a politikai korrektség ellen elért sikereire büszke Milo a tengerentúl után Magyarországot is bevette. Interjú.
Vágólapra másolva!

Kérem, meséljen kicsit az Origo olvasóinak arról, hogy ki is valójában Milo Yiannopoulos!

Az emberek általában kiábrándulnak, amikor rájönnek, hogy az ember, akit a színpadon látnak, az valóban én vagyok. Ez mindig is így volt, pont olyan röhejes vagyok otthon, mint a munkában.

Azt hiszem az egyik dolog, ami igazán hatékonnyá tesz abban, hogy a nyugati civilizáció, a kereszténység és a nyugati kultúra élharcosa legyek, az az, hogy tényleg komolyan gondolom ezeket a dolgokat.

Az olyan embereket, mint én, gyakran éri az a kritika, hogy csak színészkednek, és valószínűleg nem is valódi, amit csinálnak, tehát azt sugallják, hogy ők valójában bohócok. Úgy gondolom, a bohócozást nagyon gyakran érvként használják fel ahhoz, hogy hiteltelenítsék ezeknek az embereknek a valódi mondanivalóját. Valószínűleg a baloldal számára az a félelmetes, hogy én mindent komolyan gondolok.

Fotó: Mudra László - Origo

Ha valaki végigpörgeti az életrajzát, akkor már az első két másodpercben egy összetett személy képe rajzolódik ki: kommentátor, író-publicista, blogger, médiaszemélyiség, előadó, vállalkozó, turnésorozatot visz – az ember csak kapkodja a fejét. Felvetődik a kérdés: hogy lehet ennyi mindenre koncentrálni egyszerre?

Úgy, hogy briliáns vagyok. (nevet) Azt hiszem, azért vagyok nagyon hatékony, mert borzasztóan keményen dolgozom. (nevet) Mindig úgy közelítettem meg a pályámat, hogy ha valóban sikeres és az egész világon befolyásos akarok lenni, akkor olyan munkamorál alapján kell dolgoznom, mint egy popsztárnak. Ezek a srácok három hónapon keresztül minden éjszaka turnéznak, játszanak és egy hihetetlenül kimerítő show-műsort nyomnak le. Ezek az emberek azonkívül, hogy tehetséges előadók, tulajdonképpen sportemberek, atléták, akik megtanultak a színpadon táncolni. Ráadásul hihetetlen kitartásuk, állóképességük is van. Én magam is valami hasonlót próbálok meg végrehajtani. Nincs igazán hobbim. Van viszont egy férjem, akit szeretek, és akivel a szabadidőmet töltöm.

Szeretem, amit csinálok – szerencsére sok mindennel foglalkozom: például könyveket adok ki, aktivista, szerző vagyok, és csomó minden mással töltöm az időmet.

Nagyon szerteágazó tehát a tevékenységi köröm, és megpróbálom a munkámban kifejezni önmagamat. Kifejezetten frusztrált vagyok és unom magam, hogyha nem dolgozom. Ha elmegyek szabadságra, akkor két nap után már visszavágyom melózni.

Fotó: Mudra László - Origo

Napszemüvegben, kigombolt ingben, a létező leglazábban ül itt. Az egész lénye egyfajta szembenállást jelent a hagyományos konzervativizmussal, ugyanakkor magáénak vallja a legfontosabb konzervatív értékek többségét. Például az abortusz, a fogamzásgátlás és a házasság kérdésében határozottan a katolikus egyház álláspontja mellett áll ki. Mi ez a kettősség?

Az emberek szerintem azért nem tudnak hova tenni, mert úgy nézek ki, úgy beszélek, úgy élek, mint egy baloldali. Az igazság az, hogy a popkultúrában nőttem fel, meleg és divatos vagyok. Úgy gondolom, lehetsz divatos, lehetsz meleg, lehetsz jóképű, lehetsz minden, a lényeg: nem kell hinned az őrült társadalmi előítéleteknek. Lehetsz konzervatív is. Talán pont ezért utálnak ennyire.

A liberálisok azt gondolják rólam, hogy egy vagyok közülük, mert a külsőségek erre utalnak. De ahelyett, hogy hagyom magam megváltoztatni, elutasítom, hogy helyettem a baloldal, a kritikusok vagy Hollywood határozza meg a véleményemet.

Így én vonom le a különböző következtetéseket, és én fogalmazom meg ezt magamnak. Egyébként pedig nagyon sok olyan ember van, mint én. De nagyon sokukban nincs meg a kellő bátorság ahhoz, hogy olyan jellegű pályát fussanak be, mint én.

Térjünk rá kicsit Magyarországra. Bizonyára hallott róla, hogy a magyar kormány több olyan formabontó intézkedést is hozott, amelyek nagy visszhangot váltottak ki Brüsszelben. Többek között ilyen volt a határzár felállítása az illegális migráció megállítása érdekében, vagy a Stop Soros kidolgozása. Mi a véleménye ezekről a lépésekről?

Orbán Viktor az egyetlen, aki védelmet nyújtott népének az agresszív bevándorlótömeggel szemben, mint egy középkori keresztes lovag. Napjainkban ugyanaz történik, mint a középkorban, és ugyanarra van most is szükség. Ez nem egy olyan háború, amit a harctéren pajzsokkal vívnak, de szükségünk van a keresztes lovagokra.

Amit Magyarország tesz a migráció kérdésében, az nagyon inspiráló és feltétlen szükséges is.

A szívekért, az eszmékért, a gondolatokért és az egyetemekért kell vívni a harcot.

Fotó: Mudra László - Origo

Magyarország a frontvonalon van ebben a háborúban. Magyarországnak egy nagyon véres, szörnyű, és borzasztó XX. századi történelme volt, és nagyon valószínű, hogy emiatt is harcol most ilyen nagy elánnal.

A harc, amit vív, az felfoghatatlanul nehéz, ugyanakkor hatalmas erőt mutat Magyarország.

Az újságírók Nyugaton ezt úgy kommentálják, hogy „oh, Magyarország szélsőjobboldali, populista, bla bla bla." Úgy tűnik, a magyarok pedig egyszerűen csak azt mondják,

Ez egész egyszerűen gyönyörű! Ami hihetetlen, az az, hogy ez máshol nem így működik, nem így gondolkodnak. Az, amit Magyarország tesz, az nagyon figyelemreméltó.

Összességében mi a meglátása a magyar miniszterelnökkel kapcsolatban?

Orbán Viktor az egyik legfontosabb újhullámos vezetője lesz a nyugati világnak az elkövetkezendő 30 évben. Reményeim szerint nem az utolsó.

Azt gondolom, óriási, amit Orbán tesz. Az emberek figyelnek rá, a magyar miniszterelnök hatással van rájuk.

Az emberek számára meglepő, hogy valaki azt meri mondani az Európai Uniónak, hogy „á-á srácok, ebből elég, oké, ennyi. „Velem vagytok?" - kérdezte, és a magyarok azt mondták,„igen!"