Ceglédberceli katasztrófa: tragikus véletlenen múlt az egyik utas élete

2018.05.27. 17:28

Tragikus véletlenen múlott, hogy a Maros megyei kisbusz magyarországi balesetének utolsóként azonosított halálos áldozata a járművön tartózkodott – adta hírül a romániai PRO TV információi alapján a Maszol.ro magyar nyelvű kolozsvári hírportál. 

A magyar és a román hatóságoknak a tragédia utáni napon a halálos áldozatok közül csak nyolcat sikerült azonosítaniuk. Utóbb kiderült, hogy a kilencedik utas egy 46 éves maroskelencei férfi volt. 

Ceglédbercel, 2018. május 22. Az ütközésben összetört kisbusz Ceglédbercel közelében, a 4-es főút 59-es kilométerénél 2018. május 22-én. A román rendszámú kisbusz egy homokot szállító teherautóval ütközött össze, a benne ülő kilenc ember, hét férfi és két nő meghalt a balesetben. A teherautó sofőrje megsérült.Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A többi áldozathoz hasonlóan Dorel Tili is külföldön végzett alkalmi mezőgazdasági munkákból élt. Halála előtt néhány hétig a későbbi áldozatokkal együtt egy szlovéniai komlóültetvényen dolgozott. Ám a férfi eredetileg nem akart hazamenni, hanem tovább akart utazni Németországba,ahol egy másik munkalehetőség várt rá.

Egy másik kisbuszra várt, amelyik Németországa vitte volna, ám az nem érkezett meg. Így amikor a társait hazaszállító Petru Zălar azt mondta neki, hogy van hely számára is a járműben,úgy döntött: egy időre mégis visszamegy a Maros megyében élő családjához. Mindezt a férfi lánya mondta el a PRO TV-nek.

A történet többi részlete már ismert. Petru Zălar nem az útra figyelt a magyarországi 4-es főút egyik szakaszán, hanem az okostelefonjára, és a kisbusz nagy sebességgel egy homokot szállító kamionnak ütközött. A sofőr és a nyolc utas a helyszínen életét vesztette.