A magyar kormány számára a magyar emberek biztonsága az első

migránsok vonulnak
Migrants wait to be rescued by the Aquarius rescue ship run by non-governmental organisations (NGO) "SOS Mediterranee" and "Medecins Sans Frontieres" (Doctors Without Borders) in the Mediterranean Sea, 30 nautic miles from the Libyan coast, on August 2, 2017. Italy on August 2, 2017 began enforcing a controversial code of conduct for charity boats rescuing migrants in the Mediterranean as new figures revealed a sharp drop in the numbers of people arriving from Libya. / AFP PHOTO / Angelos Tzortzinis
Vágólapra másolva!
A magyar kormány számára a magyar emberek biztonsága az első - reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerdán közleményben arra, hogy az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának hivatala (UNHCR) felszólította a magyar kormányt a Stop Soros törvényjavaslat visszavonására.
Vágólapra másolva!

Az UNHCR az elmúlt években több mint tízszer támadta a magyar kormányt pusztán azért, mert megvédte az ország határait az illegális bevándorlással szemben, és támadta már a kerítést és a nemzeti konzultációt is.

Szerintük hagyni kellene, hogy a migránsok akadálytalanul közlekedjenek az országok között, és nem szabad büntetni az illegális határátlépést.

- áll a Külgazdasági és Külügyminisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyben hangsúlyozták: az illegális bevándorlás nem emberi alapjog. Az illegális bevándorlás segítése nem emberséges cselekedet, hanem bűncselekmény és biztonsági kockázat. A migráció nemzetbiztonsági kérdés - szögezte le a KKM.

Forrás: AFP/Angelos Tzortzinis

- emelték ki a közleményben.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának hivatala kedden felszólította a magyar kormányt: vonja vissza azt a törvényjavaslat-csomagot, amely a főbiztos hivatala szerint jelentősen korlátozná a civil szervezeteket és a magánszemélyeket a menekültek és a menedékkérők támogatásában.