Kishúga szeme láttára omlott rá a pince a kisfiúra Mezőcsáton

Vágólapra másolva!
Ahogy azt megírtuk, a kilencéves Kevin barátjával és a kishúgával játszott, amikor rászakadt a fiúra a pince Mezőcsáton. A gyerek olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A baleset pontos körülményeit a rendőrség büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja. A helyiek nem értik, hogy miért nem kerítik körbe az üresen álló telket, ahol a tragédia történt. 
Vágólapra másolva!

Nem először játszottak a házukhoz közeli üres telken a gyerekek. A gondozatlan udvarban egy pince áll. Arra mászott fel a kisfiú. A romos épület tetején ugrott egyet, a föld beszakadt alatta, és egy szikla agyonnyomta. A fiú életén már nem lehetett segíteni.

– mondta a tragédiáról egy mezőcsáti asszony.

A helyiek nem értik, hogy miért állt szinte szabadon a veszélyes terület, ugyanis a telken nemcsak a pince volt veszélyes: egy lefedetlen kút is áll ott.

- mondja egy másik helybeli, aki azt is hozzáteszi, hogy vaskerítés volt a telek körül, de annak nagy részét már ellopták, így bárki bármikor bemehet az üresen álló udvarba.

A baleset helyszínéről a meghalt kisfiú húgát is kórházba vitték.

Barátjuk könnyebb sérüléssel megúszta.

A telek tulajdonosát is számon kérhetik

„Ha tudott arról, hogy veszélyforrás van a telkén, és a kerítés is hiányos volt, valamint azzal is tisztában volt, hogy a területen gyerekek szoktak játszani, úgy nem maradhat el a felelősségre vonás, de akár kártérítési per is indulhat ellene" - mondta el a Blikknek egy ügyvéd.

Dr. Györei Péter szerint figyelmeztető táblát kellene kitenni.

- teszi hozzá a szakember.

A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást.