Bele akartak rúgni a kormányba Soros áljogvédői, magukból csináltak bohócot

Vágólapra másolva!
Nevetségessé tette önmagát az Amnesty International és magyarországi igazgatója, Iván Júlia. Facebook-oldalukon ugyanis közleményt tettek közzé az Alkotmánybíróság civiltörvényről hozott döntéséről. Csakhogy azonnal két közleményt is publikáltak: az egyik arról szólt, hogy az okos Alkotmánybíróság megsemmisítette a törvényt, a másik pedig arról, hogy a gonosz Alkotmánybíróság nem. És Iván Júlia mindkét döntést határozottan minősítette. Amiben a legkínosabb, hogy egyik sem született meg: az AB elhalasztotta a határozathozatalt.
Vágólapra másolva!

Az Alkotmánybíróság (AB) hétfőn napirendjére vette a külföldről támogatott civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvény elemzését. Az egy éve elfogadott jogszabály arra kötelezte az érintett alapítványokat és egyesületeket, jelentsék be, egyes kiadványaikon pedig tüntessék fel, hogy külföldről származó támogatásuk az adott évben elérte a 7,2 millió forintot. Hatvan ellenzéki országgyűlési képviselő utólagos kontrollt kért az Alkotmánybíróságtól, aminek döntését erre a hétre valószínűsítették - írja a Pesti Srácok.

Az Alapjogokért Központ vette észre, hogy az Amnesty International annyira friss akart lenni, hogy már két közleményt is készített. Egyiket arra az esetre, ha az AB megsemmisíti a törvényt, a másikat arra, ha nem. Iván Júliának pedig mindjárt mindkettőről határozott véleménye volt. Az egyik véleménye szerint az Alkotmánybíróság döntése nagy győzelem, a másik véleménye szerint az Alkotmánybíróság elmulasztotta, hogy igazságot szolgáltasson. Vagyis nyilvánvalóvá vált: az Amnesty International szerint, ha az Alkotmánybíróság mellettük dönt, akkor tekintélyes, legitim szervezet, ha ellenük, akkor meg nem látja el a feladatát.

Így gondolkodnak a jogállamról Soros áljogvédői.

Csakhogy az Alkotmánybíróság váratlanul azt jelentette be, hogy egyelőre nem dönt az ügyben, hanem megvárja az Európai Unió Bíróságának határozatát.

Valószínűleg emiatt támadhatott hatalmas káosz az Amnesty International berkeiben. Miután nem sikerült eldönteni, hogy erre a döntésre most melyik közlemény a jó, valaki úgy gondolhatta, kiküldi mindkettőt, abból baj nem lehet.

Hát, ennyire komoly „jogvédő” szervezet az Amnesty International.