A Stop Soros megakadályozza a migráció szervezését

Soros György
Vágólapra másolva!
A Stop Soros törvénycsomag tárgyalásával folytatta munkáját az Országgyűlés kedden. A kormányoldal az előterjesztés szükségességét és egyértelműségét hangsúlyozta, míg az ellenzék épp ennek ellenkezőjéről beszélt.
Vágólapra másolva!

A Stop Soros törvénycsomag lényege, hogy büntethető legyen, ha valaki illegális migrációt szervez, vagy ennek érdekében a magyar törvények kijátszására buzdít - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára expozéjában. Az államtitkár kifejtette: ma azért támadják Magyarországot és annak kormányát, mert az a Soros-terv útjában áll, amelynek végrehajtása „egyre sürgősebb ellenfeleinknek”.

Milliók kelhetnek útra

Az elkövetkező időszakban meg kell küzdeni a Brüsszel által tervezett kötelező kvótákkal, és azzal is számolni kell, hogy milliók készülnek Európába vándorolni Afrikából és a Közel-Keletről.

Meg kell védeni Magyarországot, a keresztény kultúrát az illegális migrációtól -

jelentette ki Kontrát Károly. Kiemelte: a kormány által felépített műszaki, valamint élőerős és jogi határzár eddig megvédte Magyarországot, de a jövőben ennél is több védelem kell.

Perverz koalícióról beszélt az unió

Kósa Lajos (Fidesz) szerint a demokrácia, a szabadság, az egyenjogúság, a keresztény kultúra által közvetített értékvilág mind-mind veszélyeztetve van, amikor milliószámra özönlenek Európába lényegében ellenőrizetlenül olyan emberek, akik nem üldöztetés elől menekülnek, csupán jobb életre vágynak.

Soros György illegális tevékenysége ellen lép fel az új törvénytervezet Forrás: --

„Magyarország nekünk fontos igazán, nekünk kell megvédenünk” - hangsúlyozta, rámutatva, az unió egyes fórumain nem fogalmazódnak meg az álláspontok ilyen egyértelműen. Emlékeztetett arra az uniós véleményre, amely szerint „perverz koalíció jött létre az embercsempészek és az NGO-k között” - a civil szervezetek segítik az embercsempészeket -, és leszögezte: a csomag ezt a jelenséget üldözi.

Kósa Lajos: Oda kell vinni a segítséget, ahol szükség van rá

Az illegális határátlépést nem szabad segíteni, aki ezt valósítja meg, azt a rendőrség a bűnüldözés erejével is arra kell hogy szorítsa, hogy tevékenységét abbahagyja -

hangoztatta. Hozzátette: az unió országainak jelentős részében hasonlóan léptek, mert mindenki érezte, hogy az Európát fenyegető áradat magától nem áll le.

Közölte azt is: Magyarországon a joggal súlyosan visszaélő tömegek haladtak át, arról pedig az NGO-k világosítják fel a tömegeket, hogyan lehet tudatosan hazudni a hatóságoknak. Utóbbiak sokszor komoly munkát fektetnek abba, hogy a nem együttműködőkről kiderítsék személyazonosságukat és azt, mi is velük a valós helyzet. Kósa Lajos távlatos megoldásnak azt nevezte, hogy a segítséget oda vigyék, ahol arra szükség van.

KDNP: Európa közös érdeke a bevándorlás megakadályozása

Aradszki András (KDNP) Európa közös érdekének nevezte az illegális bevándorlás megakadályozását, kijelentette ugyanakkor, hogy az unió nem volt felkészülve ilyen nagyszámú migráns érkezésére. Számunkra a magyar polgárok védelme a cél, ezt kell még hatékonyabban képviselni - hangsúlyozta. Hozzátette: a javaslatnak az is az indoka, hogy kiderült, az illegális bevándorlás nem szervezetlen, nem spontán jelenség.

Egyes szervezetek képesek több százezer embert eljuttatni egy olyan államtól, ahol létüket nem fenyegeti veszély.

A módszerek, struktúrák, anyagi eszközök, tevékenységek egyre követhetőbbé váltak, a kormánynak pedig erre reagálnia kell. Az illegális bevándorlás forrása a terrorizmusnak - mutatott rá. A javaslat hatékonyan, világosan és egyértelmű szabályok mellett tudja szankcionálni az illegális bevándorlás elősegítését - tette hozzá.

Alaptörvényt kell módosítani

Szükség van a büntetőjog alkalmazására az illegális bevándorlás elleni küzdelemben, az alkotmányban pedig ki kell mondani, hogy nem telepíthető be idegen népesség Magyarországra - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatóján, miután a kormány áttekintette a Stop Soros törvényjavaslatot és a hozzá kapcsolódó alkotmánymódosítási előterjesztést, amelyek vitája kedden kezdődött az Országgyűlésben.

„Számunkra Magyarország az első, ebből pedig következik az ország szuverenitásának és biztonságának védelme és megóvása” - mondta a tárcavezető, hozzátéve: ezért támogatja a kormány annak kimondását, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be.

Gulyás Gergely arról is beszélt: a közelgő európai uniós csúcstalálkozón a magyar kormány szeretné elérni, hogy ne fogadják el a kötelező kvótákat. Szerinte Angela Merkel német kancellár minapi nyilatkozata kifejezetten biztató ebben az ügyben.