Újra meglépett üldözői elől az abonyi medve

medve
Vágólapra másolva!
Még keresik a hétfőn Abonyban felbukkant medvét - közölte a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szerdán az MTI-vel. 
Vágólapra másolva!

Sokan látni vélték a medvét Abony utcáin sétálni, és az egyik iskola udvarán is felbukkant. Többen be is jelentették a rendőrségen, azonban ott nem akarták elhinni, hogy tényleg medvét láttak a helyiek.

A Miabonyunk.hu tegnap esti cikke szerint az állatot ma hajnalra bekerítették egy kisebb település, a Kocsér melletti erdőben.

A hároméves hím medve nyomait fővadászok elemzik, hogy megtudják, hogyan került a városba.

Álhír volt, hogy befogták

A HVG szerint hajnalban egy mentőhelikopterrel próbálták lelőni az állatot altatólövedékkel, de mire kiértek, már nem volt az erdőben.

Reggel 8 óra körül Tiszaalpár környékén bukkant fel, ahol a portál szerint végül sikerült elaltatni.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szerint viszont a medve továbbra is kóborol, azért az őrszolgálat, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a térségi polgárőrségek és a helyi vadásztársaságok összefogásával folyamatosan nyomon követik. A Készenléti Rendőrség

hőkamerával felszerelt helikopterrel, a természetvédelmi őrök drónnal is keresik

a fokozottan védett állatot.

A munkában részt vesz Sós Endre, a Fővárosi Állat- és Növénykert vezető állatorvosa és Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója is, akik altatólövedékkel kábíthatják el a medvét, ha szükséges.

Csongrád megye közelében jár

Veprik Róbert a Délmagyar.hu-nak azt mondta, még követik az állatot, amely már a déli megyénél jár. Biztonsági okokból nem árulta el a portálnak, hogy pontosan hol látták.

Ha sikerül befogni, jeladóval látják el, és egy településektől távoli területre viszik.