Orbán Viktor egyetértési pontokat keres az emberekkel

Orbán Viktor, Ferenc József és Nyitrai Zsolt
Vágólapra másolva!
A miniszterelnök szándéka az, hogy a társadalmi párbeszéd a teljes kormányzati ciklusban folyamatos legyen, ezért a következő négy évben is keressük az egyetértési pontokat az emberekkel – mondta a Magyar Időknek adott interjúban Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott. Mint mondta, azt szeretnék elérni, hogy a kormányzat a döntéseinél vegye figyelembe a különböző társadalmi csoportok szempontjait.
Vágólapra másolva!

Már 2004-ben nemzeti petíciót intéztünk a választókhoz – akkor elsősorban gazdasági, pénzügyi, illetve a családok támogatását érintő kérdésekben – manapság pedig nemzeti konzultációkat folytatunk – mondta Nyitrai Zsolt, majd így folytatta: Ez a párbeszédre alapuló politizálás is hozzájárult az újabb választási győzelemhez, hiszen az emberek fontosnak tartották, hogy bevontuk őket a döntéshozatalba, megkérdeztük a véleményüket.

Nyitrai Zsolt: Nekünk számít az emberek véleménye Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

A miniszterelnöki megbízott szerint mindez a jelenlegi kormányzati ciklusban is prioritást élvez majd, hiszen

Orbán Viktor szándéka az, hogy a társadalmi párbeszéd továbbra is folyamatos legyen.

A lap azon kérdésére, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda mellett miért van szükség egy megbízottra, Nyitrai úgy válaszolt, hogy a kabinetiroda a miniszterelnök politikai munkaszervezete, és ő maga is ezen szervezeten belül látja el feladatát. De míg a kabinetiroda által folyatott nemzeti konzultációk az egész társadalmat érintő, nagy horderejű kérdésekről szólnak, addig ők különböző társadalmi csoportok véleményét kérdezik meg.

Őket szólítanák meg

Fontos, hogy átlássuk mások élethelyzetét, tudjuk értékelni a kisebb közösségek által végzett munkát, és képet alkossunk arról, hogy hol kell és lehet segíteni – tette hozzá Nyitrai Zsolt, aki azt is kifejtette, hogy

azon kisebb-nagyobb közösségeket szólítják meg, amelyeknek azonosak az érdekeik, az élethelyzetük, a problémáik.

Ezen csoportok között említette a miniszterelnöki megbízott többek között a nyugdíjasokat, a cukorbetegeket, az agráriumban dolgozókat, a fogyatékossággal élőket. A feladatom, hogy elérjem: a kormányzat a döntéseinél vegye figyelembe ezen társadalmi csoportok speciális szempontjait – jelentette ki Nyitrai.

A teljes interjút itt olvashatják.