Nincs vége a kilépéshullámnak: újabb fontos távozók a Jobbikból

Vágólapra másolva!
Nem várt intenzitással vette kezdetét, és folytatódott a jobbikos pártszakadás, gyakorlatilag percenként jelenti be a párt valamelyik korábbi politikusa, alapszervezete, hogy elég volt a balra tolódó pártból. Megkíséreltük a lehetetlent, összegyűjtöttük az elmúlt fél nap legfontosabb távozóit. Egyre inkább az a kérdés: mi marad a Jobbikból?
Vágólapra másolva!

Toroczkai László kizárását, és szövetségese, Dúró Dóra kilépését követően valóságos kilépéscunami indult meg a Jobbikban, amelynek megjósolhatatlan a végkimenetele. Egyelőre az látszik, a pártszakadás a vártnál is intenzívebben kezdődött, és elképzelhető, hogy a párttagság többsége Toroczkaiékkal tart. Ugyanis azok a politikusok, aki otthagyták a Jobbikot, legtöbben jelezték részvételüket a Mi Magunk zászlóbontásán. Tegnap megírtuk, hogy

  • kilépett a pártból Fazekas Gabriella, a Jobbik VI. kerület korábbi polgármesterjelöltje, és oktatási kabinetjének alelnöke.
  • Dúró kilépésével a VIII. kerületi szervezet jelentős része ugyancsak távozik.
  • információnk szerint a pestszentlőrinci képviselők és a tagság jelentős része is a kilépés mellett tette le a voksát.
  • szintén távozik a Jobbik Baranya megyei elnöke, Baranya, Bács-Kiskun, valamint Tolna megyéért felelős regionális igazgató, Szőcs Norbert, és feloszlik a bólyi alapszervezet.
  • Dobi Zsolt, a párt Csongrád megyei sajtófőnöke szintén a Facebookon közölte, hogy kilép a Jobbikból.

További kilépők a Jobbikból

Nem lett vége a Jobbik erodálódásának, további politikusok, alapszervezetek jelentették be, hogy elég volt a Jobbikból. A Magyar Idők arról írt, hogy péntek késő délután bejelentette a kilépését Árgyelán János, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye regionális igazgatója.

Hasonlóan döntött Juhász Szilárd, Lőrinci önkormányzatának jobbikos képviselője is. Hozzátette közösségi oldalán, hogy a lőrinci alapszervezet minden tagja írásos nyilatkozatban rendelkezett az országos és alapszervezeti tagságuk megszüntetéséről.

Távozott a pártból Ferenczi Gábor, Devecser polgármestere is. Kilépésének legfőbb indokaként azt jelölte meg, hogy mérhetetlen csalódás, amit a Jobbik országos vezetése az elvtelenségével, háttéralkuival, és a józan észt sokszor teljesen mellőző stratégiaalkotásával az elmúlt években okozott neki és rengeteg bajtársa számára.

A Magyar Idők úgy tudja, több alapszervezet jövő héten taggyűlésen dönt a maradás vagy kilépés kérdésében.

Nincs vége a sornak

„Kíváncsi várom, hány jobbikos képviselő követi Dórát, és Lacit! Egy szebb jövő reményében” – tette fel a kérdést közösségi oldalán Ipacs Sándor, Baranya megye exjobbikos elnöke, majd kilépett a pártból.

Fejér megye egyik legnagyobb jobbikos szervezete, a lepsényi inkább feloszlatta magát, semhogy maradjanak a Jobbikban. Közösségi oldalukon hozzáteszik, hogy „mostantól a Mi Magunk soraiban dolgozik tovább a szebb jövőért”. Gieber Lajos, az alapszervezető vezetője is így tett.

Forrás: Facebook

Gyűrű István, csornai jobbikos szerint a Jobbik eltért az alapelvektől, és rossz irányba tart. A politikus ebben nem szeretne részt venni, ezért visszadobta párttagságiját.