Nem tudta kifizetni százmilliós tartozását a Jobbik

VOLNER János; STUMMER János; Z. KÁRPÁT Dániel; SNEIDER Tamás; BANA Tibor; APÁTI István; GYÖNGYÖSI Márton; HEGEDŰS Lorántné; JAKAB Péter
Budapest, 2018. május 12. Sneider Tamás, a Jobbik új elnöke (k), Gyöngyösi Mártont elnökhelyettes (b4), Bana Tibor (b), Hegedűs Lorántné (b2), Apáti István (b3), Z. Kárpát Dániel (j3), Stummer János (j2) és Volner János alelnökök, valamint Jakab Péter szóvivő (j4) a párt tisztújító kongresszusa után tartott sajtótájékoztatón a Dürer Rendezvényházban 2018. május 12-én. MTI Fotó: Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Minden pénzét és anyagi támogatását felélte a Jobbik. A legnagyobb ellenzéki párt nem tudja kifizetni tartozásait, információink szerint a párt a mai napig több mint hatvanmillió forinttal tartozik a Magyar Postának. Pénzügyi halasztást kértek adósságaik rendezésére.
Vágólapra másolva!

Rájár a rúd a Jobbikra, nem csak a pártszakadástól kell tartaniuk, anyagi biztonságuk is a múlté. A napokban Novák Előd Facebook posztjában hozta nyilvánosságra a párt zűrös pénzügyeit. A Jobbik egykori alelnöke több százezer forintos párton belüli kifizetésekről, dupla fizetésekről, százmilliós kampánytartozásról és a párt támogatói által összedobott, az ÁSZ-bírság kifizetésére szánt százmillió forint feléléséről rántotta le a leplet a napokban.

Információink szerint a gondok nem szűntek meg. Sőt!

A Jobbik fizetésképtelensége miatt pénzügyi halasztást kért a Magyar Postától kifizetetlen számlái visszafizetésére.

Politikai és anyagi csőd előtt a Jobbik Forrás: MTI/Mónus Márton

Február közepétől április elejéig a Postát bízta meg kampányanyagai terjesztésével a Jobbik. A vállalt feladatot a társaság elvégezte, a munkájukért járó teljes összeget azonban a mai napig nem kapták meg. Hónapokig kiegyenlítetlen számláik voltak, az első utalást csak akkor tudták elindítani, amikor júniusban megkapták az állami párttámogatást.

Az Origo értesülései szerint a százmilliós nagyságrendű tartozásból nagyságrendileg negyvenmillió forintot utalt át a hónap elején a Jobbik,

a maradék hatvanmillió forintra egyhavi pénzügyi halasztást kértek.

Ez azt jelenti, hogy a párt júliusban tudná rendezni számláit, pontosan akkor, amikor megérkezik hozzájuk a következő havi állami párttámogatás.

A Jobbik kasszája tehát minden valószínűség szerint teljesen kiürült.

Ahogyan Novák Előd is írta, miközben a kisemberektől is pénzt kéregettek az ÁSZ- bírságra, valójában dőzsölés folyt a Jobbikon belül. A választási kudarcnak köszönhetően azonban Simicska Lajos elzárta a pénzcsapokat, a támogatók által befizetett összegek pedig többek közt a pártvezetés zsebében landoltak. A Jobbiknak így már nemcsak a párton belüli konfliktusokkal, de anyagi gondjaival is meg kell küzdenie.