Néppárti mágia: a pártszakadás csúcspontján alakult meg a Jobbik bőnyi szervezete

Vágólapra másolva!
Csodálatos időzítéssel megalakult a Jobbik bőnyi csoportja, éppen a pártszakadás kellős közepén - hirdeti Sneider Tamás pártja. Ez már nem is politika, ez már varázslat! Vagy inkább egy újabb hülyeség? Inkább egy újabb hülyeség, ugyanis a bőnyi csoport legalább 2016 végéig aktív volt. Nem ez volt az első jobbikos balfékség az elmúlt időszakban.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben megállás nélkül arról szóltak a belpolitikai hírek, hogy soha nem látott konfliktus lett úrrá a Jobbikban, a párton belüli két szekértábor az eszközöket nem válogatva támadta egymást, többnyire a nyilvánosság előtt. Az elmúlt napokban pedig megállás nélkül arról szóltak a belpolitikai hírek, hogy a platformalapító Toroczkai László pártból való kizárását követően sorra léptek ki a pártból középvezetők, helyi politikusok, szimpatizánsok, valamint alapszervezetek tömegei oszlatták fel magukat.

Észlelve a történteket, a Jobbik maradó, vezető politikusai hirtelen taktikát váltottak, és
olyan példátlan igazmondási sorozatba kezdtek, ami kétségkívül illik a helyzet komolyságához. Ezek voltak az állomásai a mágikus, varázslatos kommunikációs sajtóturnénak – időrendi sorrendben:

  • Hétfőn a Jobbik médiabástyája megszólalta a Jobbik egykori agytrösztjének, az Iránytű Intézet egyik legjobbikosabb elemzőjét, aki szerint nem lehet arról beszélni, hogy pártszakadás következett volna be, vagy akár kilépési hullámként kellene értékelni a helyzetet. Mert a valóság valójában az, hogy egy tisztulási folyamat zajlik a Jobbikban – mutatott rá a politológus.
  • Egy nappal később Jakab Péter, a Jobbik szóvivője, parlamenti képviselője az M1-ben gyakorlatilag megismételte a házielemző gondolatait, azonban a beszélgetés során kiderült, hogy még ennél is sokkal jobb a helyzet. Ugyanis tódulnak az emberek a pártba: a tisztújítás után másfélszer annyian léptek be a Jobbikba, mint ahányan elhagyták azt. Jakab szerint ezért nemhogy szakadás, de még lemorzsolódás sincs.
  • Sneider Tamás a párt új elnöke közösségi oldalán jelezte, hogy egyetért szóvivőjével, úgy van, ahogy mondta: a választás óta több taggal gazdagodott a Jobbik, mint amennyien elhagyták a pártot.

Végre valahára kiderült, amire nem sokan mertek volna gondolni: a pártszakadás nemhogy rosszul, hanem egészen zseniálisan jött a Jobbiknak. Hiszen a rossz hírek hatására soha nem látott tömegek mozdultak meg, hogy csatlakozzanak a párthoz, illetve a Sneider Tamás-Gyöngyösi Márton nevével fémjelezett pártvezetéshez.

Nyugalom, minden rendben van – szól a jobbikos üzenet.

Tegnap késő estére az is kiderült, hogy nem csupán minden rendben van, hanem minden a legnagyobb rendben van. Ugyanis hirtelen kinőtt a földből Bőny büszke községének jobbikos alapszervezete, tökéletesen illeszkedve a párt legújabb kommunikációs irányvonalába. Mondani sem kell, hogy ennél csodálatosabban időzített alakulás egész egyszerűen nem létezhet.

Váratlanul megalakult a Jobbik bőnyi alapszervezete - a pártszakadás közepén

Az alig több, mint 2000 főt számláló település békés lakói hallván az aggasztó híreket a Jobbik háza tájáról, megemberelték magukat, és demonstratíve megalakították a helyi alapszervezetet.
Miközben a fideszes sajtó a Jobbik szakadását szeretné láttatni, a valóság az, hogy folyamatosan bővül a tagság – derül ki ismét az igazság. Mint oly sokszor, ezúttal is a Jobbik közösségi oldaláról. Június 6-án megalakult a Jobbik bőnyi szervezete, elnökké Dr. Menyhárt Miklóst, a falu háziorvosát, korábbi országgyűlési képviselőjelöltet választotta a tagság – hirdeti büszkén a párt.

Növeli a jelentőségét a bőnyi csoport megalakulásának, hogy csupa-csupa értelmiségit tudhatnak soraikban: így a szervezet alapítói között van orvos, frissen érettségizett fiatal, nyugalmazott katonatiszt és mérnök is. Ez utóbbi mondat nem nyerte el mindenki tetszését, egyik hozzászóló szóvá is tette:

Forrás: Facebook

A poszt végén pedig felhívást intéznek követőikhez, hogy továbbra is lehetőség van belépni a Jobbikba. Úgy látszik telhetetlenek a párt vezérkarában, nem elégszenek meg, hogy pártszakadás közepén másfélszer annyian lépnek be, mint ahányan ki.

Sokáig volt alapszervezet Bőnyben

Kicsit bonyolítja a helyzetet, árnyalja a Jobbik-féle igazságot, hogy 2016-ig egészen biztosan volt jobbikos csoport Bőnyben. 2014. április 22-én érkezett a hír, miszerint Lengyel Márk vezetésével alapszervezet alakult a községben. Az ifjú politikus egészen 2016 végéig aktívan tevékenykedett a szebb jövőért, de aztán otthagyta a bőnyi csoportot.

Ezután sem állt meg az élet a kistelepülésen, továbbra sem maradtak távol a politikától. Ezt jelzi a nagyjából három éve létrehozott „Jobbik Bőnyi szimpatizánsai" elnevezésű csoport, amely legutolsó bejegyzésében Szmik Lajos közleményét osztotta meg.

Megírtuk, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei képviselő kilépett a Jobbikból, így annak megyei frakciójából is. Ebből is látszik, hogy nincs minden rendben a bőnyi csoport alakulása körül.

Korábban is alakultak meg tökéletes időzítéssel jobbikos csoportok

Főleg, hogy ezt már eljátszották Vona Gáborék. Tavaly decemberben is jobbikos pártviszályokról szóltak a hírek, és akkor is a csodával határos módon megalakult a párt ebesi szervezete – öt fővel. Megkérdeztük a Jobbiktól, hogyan lehetséges ekkora véletlen, amire a következőket válaszolták akkor:

Mintha 2018 júniusát írnánk. Még sem történt varázslat?