Kiskutyákat akartak chip és papírok nélkül Spanyolországba csempészni - videó

csempészett kiskutyák
Papírok és chip nélkül akarták Spanyolországba vinni a magyar kölyökkutyákat.
Vágólapra másolva!
Spanyolországba szánt kutyaszállítmányt ellenőriztek bejelentés alapján a Nébih szakemberei. A 97 kölyökkutyát és egy kismacskát megfelelő körülmények között szállították ugyan, a szükséges állategészségügyi papírjaik azonban hiányoztak. Több állat még nem érte el a 8 hetes kort.
Vágólapra másolva!

Illegális kutyakereskedésről érkezett közérdekű panasz a Nébih Zöld számára. A bejelentés alapján a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal és a Nébih szakemberei tartottak ellenőrzést.

Az ellenőrök egy szlovák rendszámú autót vizsgáltak át Karcag környékén, amellyel

97 kölyökkutyát, valamint egy kölyökmacskát akartak Spanyolországba szállítani.

A sofőrnek a szlovák hatóságtól megvolt az engedélye az állatok szállítására, ennek megfelelően a kölykök klimatizált helyen, száraz alommal bélelt ketrecekben voltak, vagyis állatjóléti szempontból megfelelő körülmények között utaztak.

Papírok és chip nélkül akarták Spanyolországba vinni a magyar kölyökkutyákat Forrás: Nébih

Hiányoztak azonban az állategészségügyi dokumentumok, az állatok mikrochippel sem rendelkeztek, illetve többről is kiderült, hogy nem érték el a 8 hetes kort.

Spanyolországba egyébként kizárólag veszettség ellen oltott, minimum 15 hetes kutyák szállíthatók, amely feltételek egyetlen kölyökkutya esetében sem teljesültek.

A szakemberek elrendelték az állatok forgalmi korlátozását, amíg azok meg nem felelnek a szállításra vonatkozó kritériumoknak, beleértve a fogadó ország által meghatározott állategészségügyi feltételeknek is.